Foto: Publicitātes foto
Pirmdien, 27. martā, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) dos startu Zinātnes nedēļai 2023 – piecu klātienē un tiešsaistē noturētu starptautisku konferenču maratonam, kuram dalību pieteikuši zinātnieki no visas pasaules. Tā veltīta veselības aprūpes, medicīnas, sabiedrības veselības un sociālo zinātņu tēmām. Sekot līdzi konferences saturam bez maksas virtuālajā platformā aicināts ikviens interesents.

Zinātnes nedēļu 2023 ievadīs studenti ar 9. starptautisko studentu konferenci Health and Social Sciences (ISC2023). Savukārt no 29. līdz 31. martam vienlaikus noritēs četras konferences: medicīnas un veselības aprūpes jautājumiem veltītā Knowledge for Use in Practice, starpdisciplinārā konference Society. Health. Welfare, kas apvienos sabiedrības veselības, aroda un vides veselības, sociālās labklājības speciālistus, māsas, vecmātes un psihologus, kā arī starpdisciplinārā konference PLACES, kas pulcēs kā politoloģijas, tiesībzinātņu, ekonomikas, komunikācijas un citu sociālo zinātņu ekspertīzes jomu pārstāvjus. Zinātnes nedēļas konferenču maratonu 30. un 31. martā noslēgs tehnoloģijām un izglītībai veltītā konference University Teaching and Learning.

"Mēs dzīvojam laikā, kad zinātnes un inovāciju nozīme ir nepārvērtējama. Rīgas Stradiņa universitāte ir zinātnes universitāte – mēs aktīvi veidojam pētniecības vidi, kas ir pēc iespējas starpdisciplināra un starptautiska. Tas īpaši atspoguļojas Zinātnes nedēļas norisē. Vienas nedēļas ietvaros RSU uzstāsies labākie pašmāju pētnieki un spoži vieslektori no 20 dažādām valstīm un tādām zinātniskajām institūcijām kā Maksa Planka Evolucionārās antropoloģijas institūts, Karolinskas Institūts, Kembridžas Universitāte, Jeila Medicīnas skola un citas," uzsver Zinātnes nedēļas 2023 prezidents, RSU rektors profesors Aigars Pētersons.

Ar programmu, dalībniekiem un citiem jaunumiem var iepazīties Zinātnes nedēļas mājaslapā https://rw2023.rsu.lv/, kā arī studentu konferences mājaslapā: https://isc.rsu.lv/. Lai pierakstītos jaunumiem, aicinām rakstīt uz conference@rsu.lv. Savukārt intervija ar Zinātnes nedēļas atklāšanas ceremonijas galveno runātāju bioloģijas zinātņu doktori Dženetu Kelso no Maksa Planka Evolucionārās antropoloģijas institūta lasāma Delfi Campus. Zinātnes nedēļas darba valoda - angļu.

Reģistrēšanās: http://rw2023.rsu.lv/registration

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!