Foto: IIHF
Čehijas hokejisti pasaules čempionāta spēlē ceturtdien, 18. maijā, pēdējā trešdaļā guva piecus vārtus un Rīgas grupā ar 6:2 (0:2, 1:0, 5:0) pieveica Slovēniju, kas cīņas lielāko daļu pārsteidzoši bija vadībā.
Slovēnijai tas bija ceturtais zaudējums četrās spēlēs, bet rīt pēcpusdienas spēlē pulksten 16:20 jātiekas ar mājinieci Latviju. Pēc tam slovēņiem vēl spēles pret Slovākiju un Kazahstānu, kurās būs jācīnās par punktiem un vietas saglabāšanu elitē. Savukārt čehi izcīnīja trešo uzvaru četrās spēlēs, vienīgo zaudējumu pagaidām piedzīvojot cīņā pret Latviju. Čehijai pēc vienas brīvas dienas sestdien gaidāma cīņa pret Norvēģiju, bet pēc tam čehi tiksies ar Šveici un Kanādu.

Slovēņi pirmajā periodā pārsteidzoši izvirzījās vadībā ar 2:0, vārtus gūstot Miham Verličam un Janam Urbasam. Otrajā periodā slovēņiem izdevās apturēt čehu uzbrukumus un ilgu laiku saglabāt divu vārtu pārsvaru. Par spēles lūzuma punktu kļuva slovēņu noraidījums otrās trešdaļas beigās, kad vairākumā Dominiks Kubaliks guva savus pirmos no trijiem vārtiem spēlē.

Pēdējās trešdaļas sākumā slovēņi nopelnīja vēl vienu noraidījumu, un līdzīgā stilā čehi izspēlēja savu vairākumu, Kubalikam ar "one timer" metienu no labā iemetiena punkta gūstot savus otros vārtus spēlē. Pēc 73 sekundēm čehu veterāns Romāns Červenka pielika nūju, mainot ripas lidojumu, un vadībā izvirzīja čehus, bet vēl pēc sešām minūtēm Mihals Kempnijs panāca 4:2.

Nepilnas divas ar pusi minūtes pirms mača beigām Kubaliks guva savus trešos vārtus, ripu raidot jau tukšos pretinieku vārtos, bet 64 sekundes pirms mača beigām slovēņu vārtsargu Luku Gračnaru ar metienu no aizvārtes vēl pārsteidza Jakubs Fleks – Čehijas uzvara ar 6:2, kas vēl 20 minūtes pirms spēles beigām bija apšaubāma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!