Kāda meža ielokā Zemgalē 23. martā teju četru stundu ilgā "operācijā", piedaloties astoņiem brīvprātīgajiem, lapsas alā izdevās atrast 11 nepilnu mēnesi vecus, labi barotus kucēnus, portālam "Delfi" ziņo notikušā aculiecinieki.

Lai arī kucītei ir saimnieki, dzīvnieks, kas mitinās lauku sētā blakus mežam, bija nolēmis kucēnus laist pasaulē savvaļā, portālam "Delfi" stāsta notikušā aculiecinieks.

"Sunīti izsekoja pēc pēdām sniegā jau krietni iepriekš. Varēja redzēt, ka iet uz to alu. Bet, kad zeme jau bija atkususi un gatava rakšanai, tad izrādījās, ka alai labirinti uz visām pusēm," meklēšanas sarežģījumus apraksta aculiecinieks.

Kucēni meklēti pusotru metru zem zemes. Vīriem nācās norakt ap diviem kubikmetriem zemes, klāsta lasītājs. "Viens kucēns pats iznāca ārā, tāpēc arī kļuva saprotams, ka pārējie ir tuvu," teic "operācijas" brīvprātīgais. Pavisam izdevās atrast 11 kucēnus, kas bija "apaļi un paēduši, jo mamma viņus regulāri baroja".

Fotoattēlos skatāmi pirmie no alas "izglābtie" kucēni, kā arī mamma ar savām atvasēm.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!