Foto: DELFI Aculiecinieks
Sniegam kūstot, dzīvokļu nams Dzegužu ielā 5, ieskauts milzu peļķē, portālam "Delfi" stāsta rīdzinieks un nama iedzīvotājs Leonīds. Vīrietis ir satraukts par savu un kaimiņu drošību, jo zem ūdens slēpjas ledus. "Rīgas namu pārvaldnieks" skaidro, ka situācija tiek risināta.

"Nav iespējams iziet no mājas, tas ir bīstami gan veselībai, gan dzīvībai. Tāpat arī ar tikšanu atpakaļ. Zem ūdens ir ledus. Savukārt ejot gar sienu, no jumta var uzkrist ledus," satraukts notikušo stāsta Leonīds. Viņš arī atklāj, ka "Rīgas namu pārvaldnieks" par notikušo jau ir informēts.

"Šādas situācijas notiek ik gadu, kad ziemas sniegs sāk kust. Nekādas reakcijas nav," uzsver Leonīds.

"Šobrīd ar paaugstinātu ūdens līmeni cīnās daudzi īpašumi Latvijā, jo ar sniegu vai ledu klātā zeme vāji absorbē ūdeni, savukārt šīs ēkas problēma ir izteiktāka, jo Dzegužu ielas 5 dzīvojamā māja šajā apkaimē atrodas zemākā līmenī pret citām ēkā un ēkas būvēšanas laikā nav izveidota ūdens novadīšanas sistēma, kas nodrošinātu to, ka ūdens šajā teritorijā nekrājas," portālam "Delfi" skaidro "Rīgas namu pārvaldnieks".

"Esam informēti par situāciju un ir uzdots pēc iespējas ātrāk rast risinājumu, lai novadītu atkušņu ūdeni. Viens no risinājumiem ir veikt kompleksu dzīvojamās ēkas trotuāru rekonstrukciju, tomēr lēmums par to ir jāpieņem pašiem dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem," skaidro uzņēmumā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!