Foto: LETA
Augusta rēķins par piegādāto strāvu Vienības gatves nama iemītniekiem nāca kā zibens no skaidrām debesīm. Ierasto 1,10 eiro vietā par strāvas lielumu tagad katram nama iemītniekam jāmaksā 11 eiro. "Acis neticēja, likās drukas kļūda," raksta Marina.

Iedzīvotāji par jauno elektrības rēķinu izvaicāja nama apsaimniekotāju "RBSSkals Serviss", taču izrādījās, ka nekādas kļūdas rēķinā nav. Līdz ar izmaiņām "Sadales tīkls" tarifos maksa par nodrošināto strāvas lielumu (IA) palielinājusies arī Vienības gatves namā. "Rodas jautājums, kāpēc par tik būtiskām izmaiņām nebrīdināja jau laikus? Paskatījos arī preses relīzes, taču tur nav ne vārda, ka iespējamas tik straujš maksas kāpums," stāsta Marina.

Marina atsūtījusi arī rēķina fotoattēlus. Pirmajā redzams, ka jūlijā par strāvas lielumu (IA) iedzīvotāji maksājuši 136 eiro, savukārt augustā – 1402.

AS "Sadales tīkls" skaidro, ka maksa par piegādāto strāvu Vienības nama iemītniekiem palielinājusies līdz ar jaunajiem sadales sistēmas tarifiem, kas stājās spēkā augustā. "Dzīvojamo māju kompleksam Vienības gatvē nodrošināta elektrotīkla jauda 1200 (ampēri). Patērētājiem namā no augusta samazinās maksa par elektroenerģijas piegādi atbilstoši patērētajām kilovatstundām, bet palielināts fiksētā maksājuma daļa par elektrotīkla pieslēguma jaudu," pastāstīja "Sadales tīkla" pārstāve Tatjana Smirnova.

Viņa piebilda, ka "Sadales tīkls" jau aprīlī vērsās pie "RBSSkals Servisa" ar informāciju par gaidāmo tarifu maiņu un to, kāds ir pašreizējais Vienības gatvē pieslēgtais elektrostrāvas jaudas apmērs. Tāpat "Sadales tīkls" mudināja izmantot iespēju ar jaudas aprēķināšanas kalkulatoru noskaidrot, kādas varētu būt kopējas izmaksas par elektroenerģiju, stājoties spēkā jaunajiem tarifiem.

"Pēc tam, kad ar "Delfi" starpniecību "Sadales tīkls" saņēma iedzīvotājas jautājumu, uzņēmums atkārtoti vērsās pie ēkas apsaimniekotāja un aicināja pārskatīt mājas elektrotīkla jaudu, kā arī, ja nepieciešams, to samazināt," teica Smirnova. Apsaimniekotājs "Sadales tīkla" aicinājumam atsaucies 3. oktobrī, un informējis, ka par pieslēguma jaudu spriedīs iedzīvotāju sapulcē.

Izmaiņas pieslēguma tehniskajos rādītājos un sadales sistēmas pakalpojumu līgumā "Sadales tīkls" varēs veikt tikai pēc klienta pieteikuma saņemšanas, akcentēja Smirnova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!