Foto: Publicitātes foto
Sākotnēji nosēdās ēkas aizmugurējā siena, visdrīzāk, viss ēkas ārsienu perimetrs sāka brukt uz pagraba iekšpusi un tas ir īpaši reālistiski pie nosacījuma, ja pagrabstāvā pārsegums bija demontēts. Ja tā bija, tad sabrukums bija neizbēgams, raksta portāla "Delfi" lasītājs, būvinženieris Viktors Kitajevs.

Jau ziņots, ka negadījumā, kad ceturtdien Rīgā, Satekles ielā, sagruva neapdzīvota piecstāvu ēka, iesaistītas un bojātas kopumā 11 automašīnas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Cietušajās automašīnās cilvēki neatradās.

Pirms VUGD ierašanās no būvlaukuma saviem spēkiem evakuējas 17 cilvēki, savukārt no vienas blakus ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja deviņus cilvēkus.

Notikuma vietā konstrukciju pārvietošanai tika piesaistīta smagā tehnika – drupinātājs un smagās automašīnas.


Valsts policijā "Delfi" uzzināja, ka kriminālprocess, kas ceturtdien tika sākts saistībā ar nama sagrūšanu Rīgā, Satekles ielā, sākts pēc Krimināllikuma 239. panta otrās daļas, proti, par būvju celtniecības normu vai noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā sabrukusi būve vai tās daļa.

Likums par to kā sodu vainīgajai personai paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai probācijas uzraudzību, vai sabiedrisko darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Kriminālprocesā tiks vērtēti visi notikušā apstākļi.

Plašākus komentārus par notikušo šobrīd policija nevar sniegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!