Foto: Twitter.com/Egriks

Šogad projektā "Rīgas vasara 2021" izmantotie stabiņi satiksmes mierināšanai pēc projekta beigām ir nogādāti noliktavā glabāšanā nevis izmesti, portālam "Delfi" sacīja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Sociālajos tīklos plašu ievērību guvusi fotogrāfija, kurā redzami izmesti būvgruži, tostarp arī sabiedrībā plašas diskusijas raisījušie satiksmes mierināšanas elementi – stabiņi.

Komentāros pie attēla vairāki cilvēki norādījuši, ka tie varētu būt stabiņi, kas noņemti no Rīgas ielām, beidzoties projektam "Rīgas vasara 2021".

Taču atbildīgajā departamentā skaidro, ka Tērbatas un Ojāra Vācieša ielā noņemtie stabiņi ir aizgādāti uz noliktavu glabāšanai un nepieciešamības gadījumā tie tiks uzstādīti atkārtoti.

Vienlaikus departamentā norāda, ka šajās ielās tika uzstādīti melni nevis oranži stabiņi.

"Stabiņu utilizāciju veic uzņēmējs, atbilstoši līguma specifikācijai. Šajā gadījumā bilde ir bez konteksta un attēlā redzamie norobežojošie elementi var būt bijuši arī kāda cita īpašums," norāda departamenta pārstāve Lelde Rudzika.

Jau vēstīts, ka stabiņi šovasar tika izvietoti vairākās Rīgas ielās.

Ziņots, ka Rīgā satiksmes mierināšanai izmantoto stabiņu apkopei tuvākajam gadam paredzēti 39 000 eiro, informēja Rīgas domes komunikācijas pārvaldē. Stabiņu apkope neietver tikai stabiņa nomazgāšanu, bet arī apsekošanu, materiālu, darbaspēku un citas ar apkopi saistītas izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!