"Es esmu latviets'. Es esmu pilsonis šeit. Ej prom," ideoloģiski iekrāsotas frāzes pilnā balsī kliedza kāds vīrietis Džohara Dudajeva gatvē Rīgā, 27. jūlija vēlā vakarā. Teksts bagātīgi papildināts ar necenzētiem krievu lamuvārdiem. "Delfi" lasītājs Aleksandrs klāsta, ka kliedzošajam vīrietim kaimiņos dzīvojošie ukraiņu bēgļi bija pārbijušies. Policija, kaut tika izsaukta, tonakt neieradās.

Aleksandram 27. jūlija vēlā vakarā piezvanīja Ukrainas kara bēgļi, kuriem viņš izīrē dzīvokli daudzstāvu dzīvojamā ēkā Džohara Dudajeva gatvē. Ģimene satraukti stāstījusi, ka kāds vīrietis stāvu zemāk izkliedz Putina vārdu, pauž naidu pret ukraiņiem un latviešiem. "Viņi domāja, ka kliedzējs uzbrūk tieši viņiem, manis izmitinātajai ģimenei no Ukrainas. Viņi bija pārbijušies, " atceras Aleksandrs.

Kad Aleksandrs ieradās, vīrietis joprojām pa logu bļāvis dažādas pret latviešiem un ukraiņiem vērstas frāzes, kā arī lamājies. Ukraiņu ģimene atradās mājas pagalmā. Turpat bija apstājušies arī citi daudzdzīvokļu nama iemītnieki. Daži sprieda, vai nevajadzētu saukt policiju. To izdarīt uzņēmās Aleksandrs.

"Es uzreiz sapratu, ka teksti nav vērsti pret konkrēto ukraiņu ģimeni, tomēr viņi paši ļoti baidījās no klaigājošā kaimiņa, tāpēc likumsargus nesauca," saka Aleksandrs, kurš sazvanīja policiju, un pa telefonu viņam tika solīts, ka policija drīzumā ieradīsies. Taču tā nenotika.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!