Foto: RIA Novosti/Scanpix
Veselības ministrijas ieplānotais aizliegums aptiekām izmantot atlaižu un lojalitātes programmas - šķiet nožēlojams! Latvijas politiskā un valsts vara ir fantastiska savā prasmē izdomāt arvien jaunus paņēmienus, kā atņemt, aizliegt un likvidēt, sitot pa iedzīvotāju maciņiem.

Tas nekas, ka jaunajām māmiņām un ģimenēm atbalsts no valsts jūtams kā pērnais sniegs vasarā un pensionāri dzīvo no "rokas mutē"! Tagad ar lozungu "neļausim aptiekām kļūt par lielveikaliem" patiesībā tiek darīts viss, lai visas aptiekas būtu vienādas un nepieļautu, ka pircējs ir lojāls vienai aptiekai.

Vārdu sakot, Veselības ministrija šobrīd aktīvi mēģina panākt aizliegumu – būt lojāliem un izmantot priekšrocības. Ar smaidu jāsecina, ka šodien ministrija aizliedz būt lojāliem aptiekām, rīt lojalitāti nedrīkstēsim izjust pret konkrētu veikalu, bet jau parīt – jau mums aizliegs mīlēt to, ko VM uzskatīs par kaitīgu.

Katru mēnesi aptiekā savas ģimenes vajadzībām tērēju vismaz 80 eiro, jo pērkam gan autiņus un paladziņus, gan krēmus un citas bērniem un pašiem ikdienā nepieciešamās lietas. Jā, arī zāles, ja ir gadījies saslimt un ārsts izrakstījis medikamentu kursu.

Slimošanas un vīrusu sezonas laikā summa var būt arī divas reizes lielāka, jo tad jāpērk vēl papildus zāles, vitamīni, tējas u.c. Aptieka, kurā es iepērkos, man piedāvā dažādas atlaižu sistēmas un priekšrocības - mūsu ģimene tās labprāt izmanto. Piemēram, vitamīniem ar aptiekas lojalitātes karti atlaide ir pat 30 procenti.

Un tāpēc man ir jautājums veselības ministrei. Cienījamā, I.Circenes kundze! Kā Jūs personīgi man kompensēsiet šo ietaupījumu, kad, pateicoties Jūsu pārvaldītas ministrijas lēmumam, man vairs nebūs iespēju taupīt savas ģimenes budžetu, iepērkoties savā piemājas aptiekā? Iespējams, es neesmu pamanījusi, ka pateicoties Jums ir pieņemts kāds būtisks lēmums, pateicoties kuram jaunās māmiņas turpmāk saņems lielākus bērnu pabalstus. Nē? Tad ar kādām tiesībām Jūs man un maniem bērniem kaut ko atņemat?

Circenes kundze, lūdzu, ieskatieties šais rakstos un atcerieties, cik lielus pabalstus mūsu valstī saņem māmiņas: http://www.lvportals.lv/skaidrojumi/260130-maminu-algas-un-citi-pabalsti-2014-gada/ un http://www.vsaa.lv/lv/pakalpojumi/vecakiem/berna-kopsanas-pabalsts. Vai tiešām uzskatāt, ka mēs saņemam pārāk daudz un varam atļauties maksāt jebkuru cenu, neskaitot līdzi izdevumiem?

Ja Skandināvijā jaunie vecāki līdz ar bērniņa piedzimšanu saņem zīdainītim nepieciešamo higiēnas un citu preču komplektu, lai vismaz pirmajā mēnesī par to nav jāraizējas, tad mūsu valstī tiek atņemtas iespējas pat iegādāties kaut ko lētāk.

Un Veselības ministrija plāno atņemt visiem, kam atlaides un izdevīgi piedāvājumi palīdz izdzīvot un, jā, arī dzīvot veselīgi. Nešķirojot - vai tās ir ģimenes ar maziem bērniem, daudzbērnu ģimenes, neviens vairs nedrīkstēs būs lojālais pircējs.

Šis plānotais aptieku karšu aizliegums ir tikai kārtējais pierādījums, ka tiem, kas pieņem lēmumus, ģimeņu un bērnu labklājība ir vienaldzīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!