Foto: DELFI/LETA
Ar sasirgušo mazuli uzturoties Bērnu slimnīcā, Aija sastapa vien brīnišķīgus un profesionālus mediķus – līdz brīdim, kad slimības uzliesmojuma dēļ nonāca filiālē Gaiļezerā. Medmāsa, kuras aprūpē zīdaini nodeva, māmiņai par mazuļa veselību izteica nepārdomātas piezīmes, raisot bažas, ka bērns drīzumā nomirs.

Gaiļezera filiālē Aija ar mazuli nokļuva 3. februārī. Bērnam bija augsta temperatūra. Tikai pirms nedēļas viņš nieru iekaisuma dēļ uzturējās slimnīcā un vēlāk ārstējās mājās, lietojot antibiotikas.

"Ārste nolēma, ka mūs nevar laist mājās. Jāveic nopietnākas analīzes. Bērns bija pietūcis, milzīgiem riņķiem ap acīm, seja ieguvusi kvadrātveida formu. Temperatūra pakāpusies līdz 39 grādiem," mazuļa veselības stāvokli apraksta māmiņa.

Satraukumu tikai pastiprināja medmāsa, kura laiku pa laikam uzturējās palātā. Lai arī savus māsas pienākumus, noņemot zīdainim analīžu paraugus, viņa veica profesionāli, tomēr Aijai uzdeva jautājumus par mazuļa attīstību un izteica pieļāvumu, ka viņš ir smagi un neārstējami slims: "Māsiņa man prasīja, vai esam bērnu pārbaudījuši pie ģenētiķa, un izteicās, ka viņam ar ģenētiku kaut kas nav kārtībā. Viņa teica, ka ir skaisti bēbji un ir tādi kā mūsējais..." atceras māmiņa.

Aijas mazulis pasaulē nāca ar iedzimtu problēmu, deformētu acs zīlīti, un vecāki bažījas, vai iemesls nav ģenētisks. Mazulis vairākkārt vests vizītēs arī pie speciālista – ģenētiķa: "Vaicāju māsiņai konkrētāk, kas tieši ar manu bērnu nav labi, un viņa atbildēja, ka acis dīvainas, seja dīvaina." Māmiņa atzīst, ka, to dzirdot, apraudājās. Sajūta bijusi tāda, it kā viņa ir "akli bērnā iemīlējusies māte, kas vienīgā neredz, ka bērns ir dīvains un viņam ir ģenētisks sindroms".

Arī tad, kad jau bija zināmi analīžu rezultāti, kas liecināja – antibiotiku rezistences dēļ uzliesmojis nieru iekaisums, tādēļ jāatgriežas slimnīcā Vienības gatvē –, māsiņa turpināja izteikt komentārus par mazuļa stāvokli. Aijai viņa sacīja, ka bērnam slimnīcā vēlams būt tuvāk reanimācijai. "Māsiņa apgalvoja, ka Vienības gatvē mūs negribēja ņemt pretim, jo bērns ir "smags gadījums". Ar visu "slimības fonu" viņam varot palikt kritiski sliktāk," notikušo atceras Aija. "Esot ceļā uz slimnīcu Vienības gatvē, es visu laiku turēju bērnam roku pie deguna, lai pārliecinātos, ka viņš vēl elpo. Tik ļoti pēc dzirdētā man bija bail, ka viņš nomirs."

Nu jau vairāk nekā mēnesi mazulis ir pilnīgi vesels. Vecāki arī saņēmuši analīzes, kas apstiprina – bērnam nav konstatēta ģenētiska saslimšana.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!