Naktī uz ceturtdienu vētra skārusi abus AS "Tallink Grupp" kuģus – "Romantika" un "Isabelle". Ceļā uz Stokholmu kuģojošās "Isabelle" klāju vētras laikā nofilmējis aculiecinieks Silvestrs.

Video skatāms, cik bīstami vietām uz kuģa vētras laikā bija atrasties pasažieriem. Dzērienu automātus dabas stihijas iespaidā kuģī svaidīja gandrīz kā papīra kastes no vienas kuģa telpas sienas uz otru.

Portāls "Delfi" vēstīja, ka naktī uz ceturtdienu "Tallink Grupp" prāmis "Isabelle" bija ceļā no Rīgas uz Stokholmu, kur piestāja ceturtdienas rītā.

"Vētras laikā atsevišķās kuģa telpās bojāti priekšmeti, piemēram, veikala preces," pastāstīja "Tallink Latvija" pārstāve, piebilstot, ka kuģim bojājumi nav nodarīti un cilvēki uz tā ir drošībā.

Savukārt vētrā cietušais kuģis "Romantika" ceturtdien neilgi pirms pulksten 21 ieradās Rīgā. Naktī uz piektdienu jau devās ceļā uz Stokholmu, liecina kuģu kustības karte "MarineTraffic.com".

Ziņots, ka kuģim "Romantika" vētras laikā tika nolauzta radara antena, kas lidojumā skāra vienu no kuģa priekšējiem iluminatoriem un salauza to.

Bojātais kuģa iluminators izvietots kuģa priekšgalā "Tango" bāra telpā uz 6. klāja, un ūdens bojājumi skāra galvenokārt tikai šo telpu, skaidroja Muceniece. "Ūdens pavisam nedaudz skāra arī atsevišķas kajītes uz 5. klāja, un pasažieriem nekavējoties tika nodrošinātas citas kajītes," viņa min, uzsverot, ka ūdens kuģa telpās iekļuvis minimāli un "nevienā brīdī neradīja nekādu apdraudējumu cilvēku drošībai".

Kuģa "Romantika" kājītes applūšanu vētras laikā nofilmējis "Delfi" aculiecinieks Vladimirs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!