Uzbraucot uz Salu tilta, kur notiek remonts, no centra (Lāčplēša ielas), gandrīz pilnībā izdzisušas ir joslu norobežojošās dzeltenās līnijas. Autovadītājiem tas nereti rada apmulsumu un pat avārijas situācijas, portālu "Delfi" informē lasītājs un autovadītājs Arams.

"Uzbraucot uz Salu tilta, abās joslās iespējams braukt pa labi. Tomēr dzeltenās norobežojošās līnijas ir ļoti slikti redzamas, vakaros tās vispār nevar redzēt. Rezultātā cilvēki šīs abas joslas izmanto kā vienu, brauc taisni, nevis maina joslu, pārkārtojoties pa labi," skaidro satrauktais autovadītājs.

"Esmu vairākas reizes zvanījis Satiksmes departamentam, arī ceļu policijai, bet nekas nemainās. Tiek tikai pieņemtas sūdzības," portālam "Delfi" stāsta lasītājs Arams.

Lasītāja iesūtītajā novembrī filmētajā video redzams, ka dzeltenā līnija iezīmēta tikai posmā, kur autovadītāji joslu jau mainījuši.

Vīrietis skaidro, ka vienīgais, kas atbildīgajām personām būtu jādara, ir jāatjauno dzeltenā līnija vai jāuzliek uz ceļa konusi, kas norāda, kur pareizi braukt. Arams Satiksmes departamentā iesniedzis jau piecas sūdzības, taču vēl aizvien – nekas nemainās.

"Šobrīd tur ir tiešām bīstami braukt, es tur braucu katru dienu, gandrīz katru reizi manam automobilim kāds iebrauc sānā," stāsta Arams.

RD Satiksmes departamentā portālu "Delfi" informē, ka šādas sūdzības departamentā jau tika saņemtas. "Speciālisti veica pārrunas ar būvuzņēmēju, kurš veica dažādus papildinājumus visā objektā. Papildus atgādinām, ka Salu tilta remontdarbi ir apjomīgs būvobjekts, kurā satiksmes organizācija mainās salīdzinoši bieži, tāpēc arī autovadītājiem atbildīgi jāseko līdzi izmaiņām un jābrauc tā, lai neradītu satiksmei bīstamas situācijas, to nosaka arī Ceļu satiksmes likums, kas visiem satiksmes dalībniekiem ir saistošs," norāda Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

RTU Transportbūvju institūta direktors Ainārs Paeglītis portālam "Delfi" atzīst, ka situāciju komentēt ir grūti, tomēr par vienu viņš ir pārliecināts: "Līnijas vajadzētu regulāri atjaunot". Tāpat viņš skaidro, ka par tiltu un drošību uz tā ir atbildīgs būvuzņēmējs, kam tas nodots.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!