Portāla "Delfi" lasītājs un fotogrāfs Mihails Ignats ik pa laikam ziņo par jaunumiem Mežaparka Lielās estrādes būvniecībā, un arī martā viņš iesūtījis aerofoto, kuros redzams, ka estrāde iegūst aprises.

Kā "Delfi Aculiecinieks" pastāstīja aerofotogrāfs Mihails Ignats, šis skats iemūžināts pirms divām dienām, proti, 15. martā. Estrādes iemūžināšanā viņam palīdzējis arī pilots-instruktors Andrejs Asars.

Pērnā gada oktobrī aerofotogrāfs bija iemūžinājis to, kā estrādei tiek montētas metāla kāpņu margas, tiek montēts estrādes kupols, kā arī norit darbs pie ārējo elektrotīklu sistēmas izbūves un apakšslāņa izveides ceļam skatītāju laukumā.


Darbi ne tikai notiek pie pašas Mežaparka Lielās estrādes, bet arī tās apkārtnē. Kā portālam "Delfi" decembra sākumā ziņoja SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis - darbi norit arī pie meža kopšanas, lai Mežaparkā nodrošinātu ilgtspējīgu priežu meža ekoloģisko, sociālo, ainavisko un ekonomisko vērtību uzturēšanu. "Koku ciršana notiek speciālo ainavu, ainavu kopšanas un ainavu izlases ciršu veidā. Pirms darbu uzsākšanas kopjamās vietas ir apsekotas un apzināti gan saglabājamie, gan izcērtamie koki," skaidroja Vaikulis. "Darbi tiek plānoti 5,15 un 3,52 hektrāru platībā. Tie konkrētās teritorijās turpināsies līdz 2020. gada pavasarim. Kopējā kopjamā meža platība ir 90 hektāri, no kuriem 9 hektrāri tika izkopti jau 2019. gada sākumā."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!