1.maijā leģendārā latviešu grupa "Pērkons" koncertzālē "Palladium" pulcēs savus fanus, lai noslēgtu grupas 30.jubilejas koncertu tūri.

Aizvadītājā nedēļā aicinājām DELFI lasītājus piedalīties aptaujā un noskaidrot, "Pērkona" populārākās dziesmas. Tā sakot – uzdāvināt grupai savdabīgu dāvanu.

Balsojuma laikā sīva cīņa veidojās gan par pirmo un otro vietām, gan ceturto – piekto. Jāsaka, ka topa līderi izkristalizējās visai ātri, un atlika tikai gaidīt aptaujas noslēgumu, lai noskaidrotu, kura tieši no mūsu lasītāju mīļākajām "Pērkona" dziesmām izvirzīsies pirmajā vietā. Savukārt par iekļūšanu pieciniekā cīnījās veselas četras dziesmas. Kopumā lasītāji topā piedāvāja iekļaut 31 grupas skaņdarbu.

Tā, lūk, par iekļūšanu topa pieciniekā cīnījās trīs dziesmas, kuru tekstu autors ir Māris Melgalvs ("Gandrīz tautasdziesma", "Tā gribējās man saules lēkta", "Mana dienišķā dziesma") un viena kompozīcija ar Kārļa Krūzas vārdiem – "Slidotava". Ar nelielu pārsvaru lasītāji tomēr izvēlējās topa piektajā vietā ierindot "Tā gribējās man saules lēkta".

Ceturtās vietas pozīciju pārliecinoši noturēja "Mēs pārtiekam viens no otra" (1989.gadā šī dziesma tika atzīta par labāko "Mikrofona aptaujā"), bet godpilnajā trešajā vietā lasītāji iebalsoja "Zaļo dziesmu".

Tagad par līderiem. Gandrīz katrā no mums iesūtītajām "Pērkona" dziesmu TOP-5 versijām tika minētas abas šīs dziesmas – "Pie baltas lapas" un "Balāde par gulbi". Lai arī grupa neatstāj vienaldzīgus jestras mūzikas cienītājus, tomēr virsroku ņem liriskie motīvi. "Balāde par gulbi" (tekstu autors M.Melgalvs) mūsu aptaujā saņem sudraba godalgu, bet līdera lauru vainags tiek Jura Kulakova sacerējumam "Pie baltas lapas".

Ar šādu lasītāju balsojumu mūsu "Pērkona" dziesmu TOP-5 baltā lapa ir aizpildīta. Paldies visiem, kas piedalījās aptaujā! Grupas faniem novēlam gūt daudz pozitīvu emociju, klausoties un dungojot līdzi "Pērkona" dziesmām, bet pašiem mūziķiem saglabāt dzīvesprieku un būt tikpat radošiem arī nākotnē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!