Foto: DELFI Aculiecinieks
"Šorīt, 27. aprīlī, jauna ģimenīte, kurai līdzi bērns ratiņos, ap pulksten 8.30 no rīta lietoja alkoholu bērnu rotaļu un sporta laukumiņā," portālam "Delfi" ziņoja aculiecinieks Andris. Rīgas pašvaldības policijā apstiprina, ka mobilajā lietotnē tika saņemts izsaukums un par pārkāpumu uzsākti divi administratīvie procesi.

"Biju šokā. Trūkst vārdu. Ārprāts! Tik absurda situācija. Sieviete ar mazu bērnu laukumiņā sēž un dzer," par notikušo saka aculiecinieks Andris, kas ziņoja portālam "Delfi" un dalījās ar fotoattēliem. Andris, tāpat kā daudzi citi vecāki ik rītu savas atvases ved garām bērnu laukumiņam uz turpat netālu esošo skolu.

"Kad gāju uz skolu, viņi tur sēdēja. Kad nācu atpakaļ, viņi joprojām sēdēja. Tur bija izdzertas kādas trīs pudeles. Pienāca vēl viens jauns vīrietis. Mēs abi sākām viņus mācīt un draudēt, ka sauksim policiju. Viņi nobijās un gribēja mukt prom. Policija atbrauca. Kāds cits jau bija izsaucis," portālam "Delfi" stāsta aculiecinieks Andris.

Aculieciniekam radās iespaids, ka abi jaunie vecāki lāpīja paģiras. "Nu kurš normāls cilvēks ar mazu bērnu iet ārā astoņos no rīta, kad vēl auksts, dzert alu? Rīgas centrs. 2022. gads. Ja šitā notiek, tas šķiet nereāli un lielākais absurds," vilšanos ataino Andris, piebilstot, ka bērns kaut kādā brīdī sācis arī raudāt. Jaunā māmiņa viņu apčubinājusi.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apstiprināja, ka uz RPP mobilo lietotni saņemts izsaukums. Notikuma vietā sastapti vecāki ar bērnu ratiņos. Abi atzinuši, ka lietoja alkoholiskus dzērienus. Lietojuši alu.

"Sarunas laikā ar vecākiem, izvērtējot viņu stāvokli, netika konstatēts, ka nespēj parūpēties par bērnu," pauž RPP pārstāvis. "Par pārkāpumu – alkohola lietošanu publiskā vietā – sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī informēta bāriņtiesa un sociālais dienests."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!