Foto: DELFI Aculiecinieks
"Foto iegūts ar 120 milimetru refraktoru. Fotoaparāts "Canon 1000D", portālam "Delfi" teic Aleksejs Ribaks, kurš naktī no 16. jūlija uz 17. jūlija iemūžināja daļēju Mēness aptumsumu Latvijā.

"Aptumsuma sākumu (pulksten 23.01)novērot neizdevās, jo bija mākoņains. Maksimālā aptumsuma fāze (fāze 0,653, pulksten 00.31) tika novērota cauri mākoņiem.

Noslēdzošā aptumsuma fāze (pulksten 1.59) arī saskatīt neizdevās laikapstākļu dēļ. Tā kā pēdējais foto ir iegūts pulksten 01.01 pēc vietējā laika. Vizuāli sārtā ēna uz Mēness tika novērota tuvāk maksimumam, bet ļoti vāji," par pieredzi, novērojot Mēness aptumsumu, raksta Aleksejs.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 16. jūlija vakarā un 17. jūlija naktī Latvijā bija novērojams daļējs Mēness aptumsums, portālu "Delfi" informēja Latvijas Astronomijas biedrība (LAB) un SIA "StarSpace".

Lai arī Mēness aptumsumi nav pārāk reta astronomiska parādība, šis Mēness aptumsums bija nozīmīgs, jo līdz nākamajam ievērības cienīgam Latvijā redzamam Mēness aptumsumam būs jāgaida vairāk nekā seši gadi, kad 2025. gada 7. septembrī būs novērojams pilns Mēness aptumsums.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!