Foto: DELFI Aculiecinieks
"Delfi" lasītāja Olga aizvadītās piektdienas, 16. augusta, vakarā bērnu laukumā Barona ielā 116 novēroja kādu apmēram 10 gadus vecu puiku rāpjamies augšup pa stāvu rotaļu rīku, apdraudot sevi un apkārt esošos bērnus. "Kur slēpjas kārtības uzraugi pilsētas bērnu laukumos?" vaicā lasītāja.

Draudīgo ainu (attēlā) sieviete novēroja ap pulksten 21.30. "Viens pārgalvīgs puika bailēs turēja visus laukumā esošos vecākus, bet tikai ne savējos. Tie nebija līdzās," stāsta sieviete, apgalvojot, ka bērns augšup rāpās 30 minūtes.

Centra sporta laukumā sievietes teikto kategoriski noliedz. Laukuma pārstāve Inese Ļubinska informē, ka kopumā teritorijā izvietotas 24 videonovērošanas kameras. Konkrētajā dienā ar kamerām fiksētas, kā bērns rāpjas pa cauruli, un tas notika laika posmā no pulksten 21.15 līdz 21.17. Zēns uz rīka atradās apmēram divas minūtes. Kad zēns bija ticis lejā, tas aizskrēja no rotaļu rīka, taču viņam līdzās vecāku nav bijis.

"Īsi pirms notikušā uz laukuma atradās pašvaldības policijas auto, jo likumsargi tika izsaukti cita incidenta dēļ. Vēlos akcentēt, ka teritorijā redzamā vietā ir administrācijas ēka, kur var vērsties ar sūdzībām vai bažām," pauž Centra Sporta laukuma pārstāve Ļubinska.

Bērnu laukumā izvietoti arī skaļruņi, pa kuriem dienas laikā vairākkārt tiek atgādināts par iekšējās kārtības noteikumiem. "Rotaļu laukumā atrodas arī dežurants, taču viņš nemitīgi pārvietojas pa četrus hektārus plašo teritoriju," pauž laukuma pārstāve.

Rīgas pašvaldības policijā apgalvo, ka konkrētajā rotaļu laukumā policijas darbinieki atrodas ik dienu. "Laukumiņš ir liels, un ne vienmēr policists visu var pamanīt," atzīst RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijā aicina šādās situācijās palūkot, vai tuvumā nav policista un pieiet tam klāt, lai informētu par potenciāli bīstamu situāciju. Ja likumsargu tuvumā nav, tad jāzvana pa tālruni 110, kur sazināsies ar policistu tuvākajā apkārtnē un likumsargs drīz vien ieradīsies notikuma vietā.

"Vienlaikus jāatgādina, ka, pirms bērnus vienus pašus laist uz rotaļu laukumiem, vecākiem ar atvasēm jāpārrunā drošības jautājumi, jo primāri par bērnu izglītošanu atbildīgi ir vecāki," atgādina Sadovskis. Policijā arī aicina vecākus doties bērniem līdzi uz spēļu laukumiem un pieskatīt pašiem atvases. Ja arī nav iespēju katru reizi doties kopā, tad noteikti pirmajās reizēs klātienē iepazīstināt ar laukuma lietošanas noteikumiem.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!