Pirmdienas pēcpusdienā Rīgā, Krišjāņa Barona ielā portāla "Delfi" lasītājs novēroja, kā glābēji no ēkas jumta noceļ kaiju mazuli, kaut arī tam līdzās atradās arī putna mamma. "Vai glābēji tagad nogalina kaiju mazuļus? Šis mazulis ies bojā," raksta aculiecinieks.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) apstiprina, ka pirmdien, 8. jūlijā, pulksten 14.56 saņemts izsaukums uz Kr. Barona ielu Rīgā, kur, saskaņā iedzīvotāju sniegto ar informāciju, putns bija iesprūdis divstāvu ēkas jumta korē.

Ugunsdzēsēji glābēji putnu atbrīvoja un nodeva dzīvnieku glābšanas biedrībai, portālam "Delfi" norādīja dienestā.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Portāls "Delfi" noskaidroja, ka kaiju mazulis nogādāts biedrībā "Drauga spārns", kur par to rūpēsies, līdz putns spēs uzsākt patstāvīgu dzīvi un tiks palaists savvaļā kopā ar citiem biedrībā nonākušajiem kaiju mazuļiem.

"Pirmdien ar mums sazinājās sieviete, kas ziņoja par kaiju mazuli. Putns kopš rīta bija ar knābi klapējis pa viņas jumta logu. Redzot fotgrāfiju un saprotot, ka kuru katru brīdi tas var nokrist un iet bojā, rekomendējām izsaukt glābējus, ko viņa arī izdarīja," portālam "Delfi" stāsta biedrības pārstāve Anete Asare. "Glābēji nocēla putnu, tobrīd jau bija atbraucis cilvēks no mūsu biedrības, kas paņēma mazuli. Glābēji nebija mēģinājuši putnu celt uz jumta, vēloties, lai to apskata veterinārāsts."

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!