Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītājs Aleksejs klāsta, ka jau vairākas dienas viņš nevar izmantot savu "SEB bankas" internetbanku, jo pārstājusi darboties "Smart-ID" lietotne. Banka norāda, ka īslaicīgos traucējumus, iespējams, radījusi lietotnes atjauninājumu palaišana.

"Pēdējās dienas un nedēļas "Smart-ID" lietotne sākusi izteikti kārties. Kad ievadu PIN, ekrānā katru otro reizi parādās: "Jūsu pārlūkprogramma neatbalsta "Smart-ID"." Kad izmēģinu citu pārlukprogrammu, rezultāts tāds pats," neizpratni pauž Aleksejs.

Vīrietis arī apgalvo, ka kopš pagājušās nedēļas trešdienas "Smart-ID" pārstāja darboties pilnībā. "Kad mēģinu ieiet sistēmā, parādās "tehniska kļūda"," teic Aleksejs. Viņš noskaidrojis, ka identisku problēmu nu jau trīs nedēļas piedzīvo arī viņa paziņa.

"Katra mēneša desmitajos datumos jāmaksā par komunālajiem pakalpojumiem, internetu, televīziju un tamlīdzīgi. Sanāk, ka banka spiež klientus doties uz filiālēm un maksāt naudu par rēķinu apmaksu," sašutis Aleksejs.

"SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke portālam "Delfi" norāda, ka uzņēmums aizvadītajā nedēļā nav saņēmis informāciju par masveida traucējumiem "Smart-ID" darbībā. "Iespējams, ka konkrētā situācija, ar ko saskāries klients, varētu būt saistīta ar to, ka pēdējo divu nedēļu laikā lietotnes "Smart-ID" izstrādātājs (Igaunijā bāzētā kompānija "SK ID Solutions") ir izlaidusi vairākus lietotnes atjauninājumus," teic Panke.

"SEB bankā" uzsver, ka ir ārkārtīgi būtiski lietotajām savā ierīcē uzstādīt jaunākot "Smart-ID" lietotnes versiju. Turpinot lietot kādu no iepriekšējām versijām, ir iespējams, ka klients saskarsies ar kļūdām vai traucējumiem. "Apzināmies, ka "Smart-ID" ir primārais risinājums lielai daļai klientu, lai pieslēgtos internetbankai. Ilgstoši "Smart-ID" traucējumi nav pieļaujami un jebkuri indicendi tiek novērsti iespējami ātri," apgalvo Panke.

Gadījumā, ja pēc "Smart-ID" jaunākās versijas uzstādīšanas problēmas joprojām saglabājas, banka klientus aicina vērsties "SEB bankas" Klientu centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!