Foto: DELFI Aculiecinieks

Portāla "Delfi" lasītājs Leons Stiprais dalās ar stāstu par neparastu atradumu Durbes pils parkā, kuru tukumnieks ar lielāku vai mazāku intensitāti ir apmeklējis jau pusgadsimtu.

"Guļot P. Stradiņa 18 nodaļā, kā pastāstīja mans draugs, pat zvirbulis aiz loga spēj izsaukt interesi.

Nemaz nerunāsim par diviem baltajiem baložiem. Krietni lielāki par parastajiem pilsētas baložiem. Gandrīz balti ar melnu lāsmojumu. Tātad tie nav albīni, bet putni ar leicismu. Lielie augumi liecina par cilvēka radītu selekciju.

Viena baloža agresija liecināja, ka abi putni ir pāris.

Otru dabas mīklu atklāju Durbes pils parkā. Tur mēdzu pastaigāties vairāk nekā piecdesmit gadus. Tikai šogad pie Durbes pils parka dienvidu robežas ievēroju, ka kokā ir lielas sarkanas ogas. Vai tiešām ķirši? Fotogrāfija saka – jā, ķirsis. Noplūcu lapu un vienu ogu.

Ķirsis. Nu ķirsis, jūs teiksiet, kas tad tas par brīnumu?

Mani pārsteidz koka lielums. Ķirsis pamatīgi liela pīlādža augstumā. Garša melnajajai ķiršu ogai ir ne pārāk salda, ar miecvielu piegaršu. Izskatās, ka ķirsis stādīts pirms apmēram 100 gadiem?

Staigājot pa parka ceļu uz maza ķirša ievēroju mazus pelēkus putniņus - lakstīgalas. Ķirši izmānījuši šos fenomenālos dziedoņus no tumšajām lapotnēm.

Tuvējā dīķī peldēja krāšņā udens vistiņa. Ar cēlo skaistumu acis mieloja baltās un sarkanās ūdens rozes.

Melnais meža strazds aizdomīgi skatījās uz sev pievērsto fotoobjektīvu.

Ielavījos Durbes pils kalpu mājas pagrabā. Ar laiku tas būs apskates objekts. Pusovālie ķieģeļu griesti liecināja par pagraba senumu un celtnieku meistarību.

Šī fotoreportāža veltīta P. Stradiņa slimnīcas 18 nodaļas medpersonālam un pacientiem.

Ar cieņu, Leons Stiprais. 19.07.2023."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!