Foto: Reuters/Scanpix
Kinoteātrī "K-Suns" no 1. līdz 4.decembrim notiek LGBT kino dienas, ko organizē lesbiešu, geju, biseksuāļu, transseksuāļu un viņu draugu apvienība "Mozaīka". Projektu atbalsta tādas ievērojamas organizācijas, kā Gētes institūts (Goethe Institut) un kinoteātris "K-Suns".

Lielākā daļa no filmām, kas pasākuma ietvaros tiek demonstrētas, ir saņēmušas prestižas balvas, tajā skaita arī Berlīnes kinofestivālā.

Filmas ir stāsti par aktuālām tēmām. Piemēram, homoseksuālu cilvēku tiesību aizstāvēšana, attiecības ar apkārtējo sociālo vidi, nesaprašanās ar vecākiem un draugiem, savstarpējas attiecības. Ikviena filma ir mēģinājums parādīt dažādu cilvēku stāstus caur režisora viedokļa prizmu. Kā uzsver kino dienu organizatori – ir nepareizi domāt, ka šādi pasākumi ir domāti tikai LGBT kopienai. Filmas būs interesantas arī plašākai sabiedrības daļai, jo gribam mēs to vai negribam – bet tā ir ikdienas realitāte, ar kuru saskaramies.

Kino dienu laikā K-Sunī tiks parādītas 12 dokumentālas, mākslas un īsfilmas no Vācijas, Argentīnas, Itālijas, Francijas un citām valstīm par lesbiešu, geju, biseksuāļu, transseksuāļu dzīvi un cīņu par savām tiesībām.

Uzzināt vairāk par filmām var kinogalerija.lv.

Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!