"Berta atlido un klauvē pie loga. Grib ēst. Jāpalīdz. Kā nekā divi bērni barojami. Dzīvo uz pretējās mājas jumta," portālam "Delfi" raksta aculiecinieks.

Tāpat viņš norāda, ka putns lido tikai galīgas nepieciešamības spiests: "Bija slikts laiks, nedrīkstēja tālu lidot, vārnas vaktēja un gribēja bērnus nozagt, kad tie mazi bija," teic lasītājs.

Ornitologs Ruslans Matrolis portālam "Delfi" norāda, ka patlaban kaiju mazuļi ir pietiekami lieli, paši prot lidot un intensīvi apgūst iemaņas apgādāt sevi ar pārtiku. "Kaiju mazuļi gan ir pieraduši, ka tiek piebaroti, tāpēc daudzos gadījumos pieaugušās kaijas turas kopā ar saviem mazuļiem, taču līdz augustam tie pametīs ligzdošanas teritorijas," skaidro Matrozis, piebilstot, ka tieši šobrīd ir vislabākā sezona, kad putni var atrast pietiekami pārtikas.

"Kaijas kopumā izvairās no cilvēkiem. Ir, protams, atsevišķi putni, kas ir drošāki un reizēm varētu pielidot un paprasīt. Tas ir izņēmuma gadījums," pārliecināts ornitologs. Matrozis arī norāda, ka pretēji aculiecinieka apgalvojumam, vārnas neapdraud kaiju mazuļus, kuri, tiem maziem esot, tiek rūpīgi uzraudzīti gan no vecāku, kā arī citu tuvumā ligzdojošo sugas pārstāvju puses.

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!