Svētdien, 6. oktobrī, lielveikalā "Ikea" Rīgā radās sistēmas traucējumi, kā dēļ pircēji nevarēja norēķināties par saviem pirkumiem un tiem nācās pamest veikalu, uz laiku radot haosu, portālam "Delfi" ziņo lasītāja Līga.

"Lielveikalā "Ikea" radās masveida drūzmēšanās, jo kasēm nobruka sistēma. Nebija iespējas noskenēt pirkumus vai par tiem samaksāt," ziņo Līga. "Sākotnēji sistēmu solīja salabot 10 minūšu laikā, bet pēcāk atskanēja paziņojums par veikala slēgšanu. Bija svētdiena, veikals apmeklētāju pilns, iepirkties bija ieradušies arī ārzemnieki no Igaunijas un citām vietām."

Līga klāsta, ka pēc veikala slēgšanas sākās haoss, jo "milzīgā masa centās pamest veikalu un arī izkļūšana no stāvvietas bija apgrūtināta".

Lielveikala sabiedrisko attiecību vadītāja Baltijas valstīs Renata Dante portālam "Delfi" apstiprina, ka 6. oktobrī ap pulksten 13 "Ikea" pieredzēja iekšējās IT sistēmas darbības sarežģījumus, kuru dēļ uz laiku nedarbojās mājaslapas, kā arī veikala un "Ikea" restorānu kases.

Situācija tikusi atrisināta ap pulksten 15. Visas sistēmas atsāka darbību.

"Kamēr kases nestrādāja un veikals nevarēja darboties kā ierasts, apmeklētāji tika laipni aicināti atstāt "Ikea" telpas. Papildu darbinieki regulēja cilvēku plūsmu, lai nodrošinātu ērtu un drošu pārvietošanos," pauž Dante. Veikals apmeklētājiem tika atvērts, kolīdz sarežģījumi IT sistēmas darbībā tika atrisināti.

Lielveikals atvainojas pircējiem par sagādātajām neērtībām un sola darīt visu iespējamo, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!