Pirmdien un otrdien, 2. un 3. septembrī, Pārdaugavā Rīgā iemūžināts, kā pa gājēju ietvēm un brauktuvēm pastaigājas lapsa, liecina portālam "Delfi" sūtītie video.

"Lapsa kūmiņš dodas vakara apgaitā tirdzniecības centra "Olimpija" rajonā," par 2. septembrī redzēto ziņo Elīna.

Savukārt otrdien, 3. septembrī, kāda lapsa redzēta pastaigājamies pa Āgenskalna ielām: "Laikam devās uz skolu," jokojas lapsu redzējusī Ilona.

Iepriekš sarunā ar portālu "Delfi" Rīgas zoodārza speciālists Māris Lielkalns norādīja, ka lapsas Rīgā jūtas labi, jo nav jābaidās no cilvēkiem un arī pārtika pieejama – gan cilvēku izmesta pārtika, kā arī par barību kalpo klaiņojoši kaķi.

Lielkalns norādīja, ka lapsām tīk uzturēties pilsētas zaļākajās teritorijās, kā parkos, kā arī droši tās jūtas industriālajos rajonos.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!