Foto: DELFI Aculiecinieks

4. janvārī, gaidot autobusu Abrenes ielā, "Delfi" lasītājs vērīgi apskatīja piecu autobusu riteņus un secināja, ka, viņaprāt, vienam no spēkratiem riepas ir gluži "plikas" (foto). Uzņēmumā "Rīgas satiksme" (RS) bažas noraida.

Iemūžināt autobusa riepas aculiecinieku pamudināja nesens notikums. Braucot ar "Rīgas satiksme" autobusu, tas slidenā ceļa dēļ uzbrauca uz apmales. "Neviens necieta, bet šī gadījuma dēļ visiem pasažieriem no autobusa lūdza izkāpt un aukstumā gaidīt nākamo transportlīdzekli. Situācija bija nepatīkama," stāsta aculiecinieks.

Vīrietis toreiz nosprieda, ka ir saprotami, ja autobuss avarē ziemas apstākļos, taču vienlaikus radās jautājums, kā gan spēkrats var saslīdēt, ja brauc ar ātrumu – 30 kilometri stundā. "Es paskatījos riepas. Bingo! Riepas šim autobusam bija praktiski "plikas". Par nelaimi, neuztaisīju foto." Toties vīrietis fotoattēlos iemūžinājis 4. janvārī Abrenes ielā pamanīto autobusu, kuram, viņaprāt, bija "basas kājas" (riepas).

"It kā jau nauda, lai pirktu autobusus par miljonu ir, maksa par braucienu ir augsta, bet nepietiek līdzekļu normālām riepām? Kā es varu paļauties, ka droši nokļūšu galamērķī, atrodoties jūsu "ragavās", ja pat vieglā ārkārtas situācijā autobuss nevarēs izvairīties no avārijas?" vaicā pasažieris.

AS "Rīgas satiksme" aculiecinieka bažas noraida. Uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane, atsaucoties uz Ministru kabineta noteikumiem, atgādina, ka autobusa riepas protektora dziļumam ziemas periodā jābūt ne mazākām par trīs milimetriem. Protektors netiek mērīts 1/4 daļu no riepas malas.

Autobusu tehniskā apskate tiek veikta divas reizes gadā. Savukārt reizi mēnesī mēra autobusu riepu protektoru dziļumu, pauž uzņēmumā. Tāpat notiek ikdienas autobusu tehniskā apskate, kad darbinieki pārliecinās, vai riepas nav bojātas. "Uzņēmums ievēro ministru kabineta noteikumus, sekojam līdzi transportlīdzekļu stāvoklim, jo primārais ir pasažieru drošība," teic RS pārstāve.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!