Foto: DELFI
Rīgas pilsētas dzīvnieku patversme "Līči" aicina svētku laikā parūpēties par saviem četrkājainiem draugiem, pasargājot tos no uguņošanas radītā izbīļa.

Biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele", kas apsaimnieko patversmi, atgādina, ka gadumijas uguņošanas ļoti biedē mājdzīvniekus. Patversmes darbinieki novērojuši, ka uguņošana pārbiedē dzīvniekus, un tāpēc pēc svētkiem patversmes ir pārpildītas ar izmisušiem un apjukušiem ģimeņu četrkājainajiem mīluļiem.

Patversmes darbinieki aicina parūpēties, lai dzīvniekiem būtu kakla siksniņas, kurās ir kontaktinformācija. Tas ļaus noklīšanas gadījumā ātrās atrast pazudušo mīluli.

Tāpat dzīvnieku īpašnieki tiek aicināti ar kritisku aci apskatīt savas mājas žogus un laikus aizlāpīt caurumus, lai pa tiem nevarētu izbēgt no uguņošanas trokšņa pārbaidītie dzīvnieki. Svētku laikā mājdzīvniekus nedrīkst atstāt bez pieskatīšanas, uzsver patversme.

Ja tomēr gadās nelaime un dzīvnieks noklīst, patversme aicina noteikti meklēt savu pazudušo draugu - apzvanīt patversmes, ievietot sludinājumus, meklēt vietā, kur dzīvnieks pazudis.

Rīgas dzīvnieku patversmē pašlaik uzturas ap 140 suņu un 50 kaķu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!