Alojas dome, kas pirmā no Latvijas pašvaldībām pretendēja uz SAPARD finansējumu infrastruktūras attīstībai, saņēmusi Lauku atbalsta dienesta apliecinājumu, ka tās iesniegtais pieteikums ir apstiprināts un līdzekļi šim mērķim tiks iedalīti.
Projekts ietver sešu ielas posmu rekonstrukciju 1,4 km garumā, arī apgaismojuma sakārtošanu trīs Alojas ielās un izmaksās 161 tūkstoti latu. Šim nolūkam pašvaldība ņems kredītu. Pēc iecerēto darbu veikšanas 123 000 latu no izdevumiem segs no ES līdzekļiem, 38 tūkstoši būs pašvaldības līdzfinansējums.

Alojas domes izpilddirektore Dace Vilne atzina, ka darbs projekta izstrādē izrādījies grūtāks, nekā sākumā šķitis. – Vienlaikus gatavojām projekta pieteikumu un tehnisko projektu. Daudzas institūcijas, kurās nācās griezties, vēl nebija šādam darbam sagatavojušās, vajadzīgā informācija bija pašiem jātulko no angļu valodas. Dokumentu pakete ir divu mapju biezumā.

Kad esam saņēmuši apstiprinājumu, jāatzīst - bija vērts to visu darīt. Šī ir lielākā summa, ko alojieši jelkad ir saņēmuši, - viņa teica. Darbus iecerēts sākt nākamā gada maijā, tos veiks SIA Limbažu ceļi, kas uzvarēja izsludinātajā konkursā. Šajā SAPARD nolikuma sadaļā apstiprināti vēl seši Latvijas pašvaldību iesniegtie pieteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!