Biezās sniega segas dēļ slēgti daži ceļu posmi ap Kolku un Mazirbi, liecina Latvijas Valsts ceļu (LVC) informācija. Pārējā valsts daļā braukšana ir apmierinoša.

Foto galerija

Kolkā, jūras piekrastē, no ārpasaules nošķirti ap 100 iedzīvotāju, informēja Dundagas novada domes priekšsēdētājs Aldons Zumbergs. Savukārt Dundagas novada pašvaldības izpilddirektors Elmārs Pēterhofs pieļāva, ka ieputinātajos ciemos kopumā varētu būt pat līdz 200 iedzīvotājiem.

"Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis portālam "Delfi" norādīja, ka Latvijā nav reģistrētas problēmas ar elektroenerģijas padevi. LVC informē, ka slēgti vietējas nozīmes ceļi posmos no Mazirbes līdz Kolkai. Atbildīgie dienesti norāda, ka sniegputeņa dēļ nav iespējams ceļus kā nākas iztīrīt. Tīrīšanu apgrūtina arī vējš, tādēļ daudzviet ceļus klāj bieza, auto neizbraucama sniega kārta. Vējš daudzviet uz ceļiem izveidojis sniega sanesumus, tādēļ atbildīgie dienesti pieļauj, ka atsevišķi ceļu posmi varētu būt neizbraucami tuvākās diennakts laikā.

Kā sacīja Dundagas pašvaldības vadītājs, no Rīgas jūras līča puses līdz Kolkas ciemam ceļu jau izdevies attīrīt no sniega, taču līdz mazajiem ciemiem tuvāk Ventspilij - Mazirbei, Košragam, Pitragam, Saunagam, Sīkragam, Laidzei u.c. - pašlaik nav iespējams nokļūt. Ceļa malās ieputinātas arī automašīnas.

"Jūtam, ka saviem spēkiem netiksim galā, tāpēc rīt aicināsim palīgus ar smago tehniku no Talsiem - SIA "Talsu meliorators" un ceļu būves firmu SIA "Talce"," pastāstīja Zumbergs.

Dundagas mērs prognozē, ka galvenos ceļus izdosies attīrīt, jo snigšana ir pierimusi. Savukārt, lai attīrītu ceļus līdz katrai mājai, var paiet pat nedēļa, uzskata Dundagas novada pašvaldības izpildirektors Elmārs Pēterhofs.

Kā pastāstīja Pēterhofs, sniega sega vietām ir pat biezāka par metru, tāpēc ceļus var attīrīt tikai ar kāpurķēžu traktora palīdzību, un sniega tīrīšanas darbos šodien piedalās tikai viens traktors. No Rīgas puses Kolkā var nokļūt, bet Kolkas-Mazirbes ceļš ir pilnībā slēgts. Tīrīšanas darbi notiek no Kolkas raga puses Ventspils virzienā, un ceturtdien izdevies izrakt tikai piecus kilometrus garu ceļa posmu. Tiesa, arī šajā posmā izrakts tikai tunelis, kurā pretim braucošas automašīnas nevar samainīties, līdz ar to satiksmei ceļš nav izmantojams, pastāstīja Pēterhofs.

Kāds iedzīvotājs Pēterhofam stāstījis, ka savā 85 gadus ilgajā mūžā tādu stihiju neatceroties.

Ārkārtas situācija Kolkas pagastā gan nav izsludināta, jo cilvēku evakuācija nav nepieciešama, pastāstīja Zumbergs. Pašlaik vēl nevienam no cilvēkiem, kuri dzīvo ieputinātajos ciemos, neatliekamo medicīnisko palīdzību nav bijis nepieciešams sniegt, bet, ja šāda nepieciešamība radīsies, būs jāizmanto traktors, sacīja Zumbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!