Apelsīnu kūka (bez glutēna)  (5)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
No rudens līdz pat pavasarim apelsīns ir tas auglis, kurš ir ne vien vislabāk pieejams, bet arī tik ļoti kārdinošs. Tas izstaro sauli, saldumu, sulīgumu un siltumu. Un kūkā kopā ar mandelēm – pati pilnība. Vēl – kūkā nav necik glutēna, līdz ar to var priecāties arī tie, kuriem ir glutēna nepanesība.

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 160 g sviesta
  • 160 g cukura
  • 100 ml svaigi spiestas sulas
  • 1 apelsīna miza, norīvēta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g mandeļu miltu
  • 160 g auzu bezglutēna miltu*

sīrupam:

  • 1 apelsīna sula, apm. 100 ml
  • 1 laima sula, apm. 40 ml
  • 50 g brūnā pūdercukura

Rezultāts:

  • 12 gabaliņu

Papildinājumi:

  • * Var aizstāt ar augstākā labuma kviešu miltiem.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Bļodā liec sviestu, olas un cukuru un puto ar mikseri 7 minūtes. Tad pievieno apelsīnu mizas, sulu, abus miltus un cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisi.
  3. Lej mīklu ietaukotā formā un liec cepties krāsns vidējā nodalījumā 40 minūtes, līdz vidū iedurts kociņš iznāk ārā tīrs.
  4. Kad kūkai palicis cepties 10 minūtes, liec vārīties sīrupu. Pannā lej sulu un pieber cukuru. Uz vidējas liesmas, visu laiku maisot, izkausē cukuru. Tad uzgriez lielu liesmu un vāri kādas 5 minūtes, īpaši neaiztiekot, kamēr sula pārvēršas vieglā sīrupā.
  5. Kad izņem no krāsns kūku, uzreiz tai lej virsū sīrupu, lai tas pārklāj visu kūku. Atdzesē formā.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!