Apelsīnu kūka (bez glutēna) 

(5)

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Apelsīnu kūka (bez glutēna)
Foto: ČetrasSezonas.lv

No rudens līdz pat pavasarim apelsīns ir tas auglis, kurš ir ne vien vislabāk pieejams, bet arī tik ļoti kārdinošs. Tas izstaro sauli, saldumu, sulīgumu un siltumu. Un kūkā kopā ar mandelēm – pati pilnība. Vēl – kūkā nav necik glutēna, līdz ar to var priecāties arī tie, kuriem ir glutēna nepanesība.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 160 g sviesta
  • 160 g cukura
  • 100 ml svaigi spiestas sulas
  • 1 apelsīna miza, norīvēta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g mandeļu miltu
  • 160 g auzu bezglutēna miltu*

sīrupam:

  • 1 apelsīna sula, apm. 100 ml
  • 1 laima sula, apm. 40 ml
  • 50 g brūnā pūdercukura

Rezultāts:

  • 12 gabaliņu

Papildinājumi:

  • * Var aizstāt ar augstākā labuma kviešu miltiem.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Bļodā liec sviestu, olas un cukuru un puto ar mikseri 7 minūtes. Tad pievieno apelsīnu mizas, sulu, abus miltus un cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisi.
  3. Lej mīklu ietaukotā formā un liec cepties krāsns vidējā nodalījumā 40 minūtes, līdz vidū iedurts kociņš iznāk ārā tīrs.
  4. Kad kūkai palicis cepties 10 minūtes, liec vārīties sīrupu. Pannā lej sulu un pieber cukuru. Uz vidējas liesmas, visu laiku maisot, izkausē cukuru. Tad uzgriez lielu liesmu un vāri kādas 5 minūtes, īpaši neaiztiekot, kamēr sula pārvēršas vieglā sīrupā.
  5. Kad izņem no krāsns kūku, uzreiz tai lej virsū sīrupu, lai tas pārklāj visu kūku. Atdzesē formā.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.