Latvijā ar reto Pradera-Villija sindromu jeb nepārtrauktu kāri pēc ēdiena sirgst 24 cilvēki, bet vissmagākais ir četrpadsmit gadus veca jēkabpilieša Aleksandra Podvinska gadījums, jaunietis jau sver 205 kilogramus, informēja LNT raidījuma " Katrīnes Palīdzības formula" vadītāja Katrīne Pasternaka.
Jaunieti nepārtraukti pārņem izsalkuma sajūta un viņa svars turpina pieaugt. "Tikko viņš paēd, jau skaita stundas līdz nākamajai ēdienreizei. Ledusskapis un virtuve mums ir uz atslēgas. Ja es viņam iedošu spaini ar ēdienu, viņš arī visu spaini izēdīs," LNT raidījumā izmisusi skaidro jaunieša mamma. "Tikai pirms četriem gadiem man izdevās viņu atradināt no līšanas suņu bļodās un cūku spaiņos."

"Sašam piedzimstot nebija attīstīti refleksi, tādēļ mēs dubultojām ēdiena devu, lai viņam rastos spēks un enerģija attīstīt roku un kāju kustību," stāsta Sašas mamma. "Trīs gadu vecumā, kad mēs uzzinājām Sašas īsto diagnozi, slimība jau bija ielaista."

Slimības un lielo svara problēmu ietekmē jaunietim radušās nopietnas veselības problēmas. Naktī apgrūtinošās elpošanas dēļ jēkabpilietis tiek uzturēts ar skābekļa aparāta palīdzību.

Par iespēju palīdzēt jaunietim pirmdien stāstīs LNT raidījums " Katrīnes Palīdzības formula".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!