Ar valsts dotācijas atbalstu Ventspilī ir iecerēts uzbūvēt jaunu sporta centru, informēja Ventspils domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas vadītājs Māris Bože.
Jauna sporta zāle pilsētai ir nepieciešama, lai radītu fizisko nodarbību iespējas gan Ventspilī dislocēto armijas vienību karavīriem, gan jaunsargiem, zemessargiem un robežsargiem un iedzīvotājiem.

Pašlaik pilsētas sporta būvju kapacitāte ir nepietiekama, lai nodrošinātu fiziskās aktivitātes karavīriem nepieciešamajā kvalitātē un apjomā. Tas nopietni ietekmē karavīru kaujas spējas, pamato pašvaldība.

Sporta centru paredzēts celt Ventspilī, Brīvības ielā 14. Tā kopējā platība tiek plānota 4000 kvadrātmetru, pie tā plānots skrejceļš ar šķēršļu joslu un autotransporta stāvlaukums.

Jaunajā sporta kompleksā būs sporta zāle, kurā atradīsies divi basketbola laukumi jeb viens standarta florbola laukums, smagatlētikas zāle, sporta vajadzībām nepieciešamās palīgtelpas, skatītāju tribīnes ar 300 stacionārām vietām un 200 vietas izbīdāmās tribīnēs, cīņas sporta zāle, šautuve ar 12 strēlnieku vietām u.c. telpas.

Blakus slēgtajam sporta kompleksam paredzēts arī asfaltēts sporta spēļu laukums, skrejceļš un autotransporta stāvlaukums.

Sporta kompleksa būvniecības izmaksas iecerēts segt no valsts dotācijas un Ventspils pašvaldības līdzekļiem. Projektu paredzēts pabeigt līdz 2007.gada aprīlim.

28.oktobrī Ventspils dome organizē jaunā sporta centra sabiedrisko apspriešanu. Pēc tam projekts varēs pretendēt uz valsts dotāciju, kas nāktu no Aizsardzības ministrijas.

Rakstiskas atsauksmes pilsētnieki Ventspils domes kancelejā varēs iesniegt līdz 4. novembrim, savukārt lēmums par sporta centra būvniecību varētu tikt pieņemts Ventspils pilsētas domes sēdē novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!