Sestdien, 26.februārī, Valmierā nepilngadīgi jaunieši noslepkavojuši savu vienaudzi - 14 gadus vecu zēnu, kuru pēc tam iemetuši Gaujā. Noslepkavotā jaunieša mirstīgās atliekas joprojām nav izdevies atrast, apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Valmieras nodaļā.
Valmieras rajona un pilsētas policijas pārvaldes priekšnieks Juris Andersons aģentūrai LETA sacīja, ka par notikušo ierosināta krimināllieta par slepkavību.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšniece Kristīne Mežaraupe, aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturētas trīs nepilngadīgas personas.

Mežaraupe pastāstīja, ka vakar ap plkst.18 no savām mājām uz diskotēku aizgājis 1991.gadā dzimis zēns. Kad viņš ap pusnakti vēl nebija atgriezies mājās, māte devās uz policiju, lai paziņotu, ka pazudis viņas dēls.

Pēc neilga laika policija aizturēja trīs nepilngadīgus jauniešus, kuri pastāstīja, ka 1991.gadā dzimušo vienaudzi viņi kādā vārtu rūmē piekāvuši, bet pēc tam iemetuši Gaujā. Aizturētie nav varējuši atbildēt, vai cietušais pirms tika iemests ledainajā upes ūdenī jau bija miris.

Glābšanas dienestā aģentūrai LETA pastāstīja, ka vakar glābēji apsekojuši teritoriju pie Gaujas, kur atraduši arī alkoholisko dzērienu pudeles, paņemti asins paraugi. Šodien no policijas rīkojums par kādas personas mirstīgo atlieku meklēšanu neesot saņemts.

Glābēji norāda, ka šādos laika apstākļos, kad Gaujā ir ļoti biezs ledus, ir praktiski neiespējami uzsākt meklēšanas darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!