Pēdējos mēnešos politiskajās aizkulisēs dzirdamās runas par “Latvijas Dzelzceļa” (LDz) ģenerāldirektora Andra Zorgevica laikmeta beigām var kļūt par realitāti, jo Latvijas Pirmā partija un satiksmes ministrs Ainārs Šelsers LDz reorganizācijas laikā plāno arī nomainīt dzelzceļa šefu, liecina “Delfi” rīcībā esošā neoficiālā informācija.
LPP un Šleseram tuvu stāvošs avots portālam “Delfi” atzina, ka Zorgevicu vēlas nomainīt un, iespējams, tas var notikt pat ātrāk, nekā viņam beigsies darba līgums. Avots atgādināja, ka Šlesers plāno reorganizēt LDz un, iespējams, nākamais dzelzceļa ģenerāldirektors vairs nebūs tik ietekmīgs, kā bija Zorgevics.

Mājieni par Zorgevica nomaiņu politiskajiem partneriem neoficiālajās sarunās doti jau pirms dažiem mēnešiem, portāls “Delfi” uzzināja partijā “Jaunais Laiks”. Iespējams, ka Šleseram arī izdosies bez lielas pretestības nomainīt Zorgevicu, jo JL nostāja šobrīd ir vismaz neitrāla.

Zorgevics LDz vada jau no 1996.gada, viņš ir pārvelēts 2000.gadā un atkārtoti kļuvis par LDz šefu 2002.gada aprīlī. Viņa darba līguma termiņš beidzas nākampavasar.

Savukārt par LDz reorganizāciju Šlesers uzsācis runāt jau pavasarī, rosinot veidot holdingu. Satiksmes ministrs toreiz norādīja, ka, izveidojot holdingu, varēs vieglāk kontrolēt naudas plūsmu un tiks atdalīti pasažieru pārvadājumi un tranzīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!