Rīgas Reformātu brāļu draudze no Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) izslēgtā mācītāja Jura Cālīša atbalstam ir savākusi 350 parakstus.
"Aicinām visus luterāņus un citu konfesiju pārstāvjus parakstīt atbalsta vēstuli Jurim Cālītim, kas citādo uzskatu dēļ ir patriekts no LELB," teikts Rīgas Reformātu brāļu draudzes locekles Ineses Riežnieces izsūtītajā paziņojumā.

Vācot parakstus, draudze pauž protestu pret LELB lēmumiem un aicina nepieļaut, ka "baznīcas pārstāvji ar vārdiem un darbiem veicina bezierunu pakļaušanos diktatoriskām metodēm".

"Mēs piekrītam, ka LELB vadība var prasīt no saviem mācītājiem, lai tie pilda LELB sinodes lēmumus, bet tas nenozīmē, ka visam, kas ir pieņemts, ir jāpiekrīt arī pēc pārliecības," uzskata parakstu vācēji.

Paziņojumā uzsvērts, ka "luterāņu baznīca vienmēr ir izcēlusies ar sirdsapziņas neapgrūtināšanu, bet šoreiz tā nodarbojas ar sirdsapziņas nokaušanu pretrunīgu jautājumu dēļ".

Kā liecina draudzes informācija, atbalstu Cālītim ir izteikuši mācītājs Māris Sants, Latvijas Universitātes Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Jānis Palkavnieks, žurnālists Kārlis Streips, grupas "Jumprava" dibinātājs Aigars Grāvers, "Sabiedrības par atklātību Delna" valdes priekšsēdētājs Roberts Putnis un citi Latvijā pazīstami cilvēki.

Jau ziņots, ka 16.novembrī LELB Kapituls pieņēma lēmumu, kas paredz Cālīti atlaist no mācītāja amata. Šādu lēmumu LELB pieņēma, jo šā gada 23.jūlijā Cālītis vadīja geju un lesbiešu pasākuma "Rīgas praids 2005" laikā organizēto dievkalpojumu Anglikāņu baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!