Vismaz divi cilvēki gājuši bojā un 36 ievainoti, kad kāda palestīnieša vadīts buldozers Jeruzalemē ietriecies autobusā un divās automašīnās, pavēstīja mediķi un policijas pārstāvji. Pašu buldozera vadītāju policisti nošāvuši.

Pēc sadursmes ar buldozeru autobuss apgāzies.

Izraēlas policijas preses sekretārs Mikijs Rozenfelfs notikušo raksturoja kā "teroristisku incidentu".

Vairāki cilvēki sāka šaut uz buldozera vadītāju, bet vismaz divi policisti uzlēca uz traktora un vadītāja virzienā raidīja vairākas ložu kārtas, līdz viņš bez dzīvības saļima uz stūres.

Buldozers izbraucis no jaunbūves uz dzīvas satiksmes ielas un ietriecies transporta plūsmā. Pilnīgi iznīcinātas divas vieglās automašīnas, viens autobuss apgāzts un vēl vienam nodarīti bojājumi, pastāstīja policisti un aculiecinieki.

Uztriekšanās citiem transporta līdzekļiem bijis apzināts uzbrukums, skaidroja Jeruzalemes policijas šefs Ilans Franko.

Gazas joslā valdošā kustība "Hamas" paziņojusi, ka incidents ir dabīga reakcija uz Izraēlas agresiju, vienlaikus norādot, ka tai ar uzbrukumu nav nekāda sakara.

"Atbilstoši Izraēlas avotu sniegtajai informācijai šis incidents ir tīša [operācija], un, ja tā, tad tas ir dabīgs rezultāts Izraēlas agresijai un noziegumiem pret Rietumkrasta un okupētās Jeruzalemes tautu," sacīja "Hamas" pārstāvis Sami Abuzuhri, piebilstot, ka kustībai nav informācijas par to, kādi bijuši uzbrukuma motīvi un kas to sagatavojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!