Foto: LETA

No Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē Preses centra, kas izvietots Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), bez paskaidrojumiem izraidīts aģentūras AFP žurnālists.

Šāda rīcība izraisījusi neizpratnes vilni mikroblogošanas vietnē „Twitter", kur tikusi kritizēta arī žurnālistu akreditēšanas kārtība, kas paredz ārvalstu mediju pārstāvjiem akreditēties katram prezidentūras pasākumam atsevišķi.

Latvijas prezidentūras laikā atšķirībā no citām prezidentūrām pastāvīgo akreditāciju iegūt var tikai Latvijā reģistrētie mediji, portālam "Delfi" skaidroja Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone. 

Tas nozīmē, ka Latvijas mediju žurnālisti, vienreiz piesakoties, var doties uz visiem prezidentūras pasākumiem, savukārt ārvalstu mediju reportieriem jāakreditējas uz katru pasākumu atsevišķi internetā un pirms katra no pasākumiem jāizņem akreditācijas karte.

Jākobsone norāda, ka šādas kārtības ieviešanas iemesli ir drošības un organizatoriski apsvērumi, jo sekretariātam jāzina, vai uz pasākumu ieradīsies desmit, simts vai tūkstoš žurnālistu. Viņa uzsvēra, ka ārvalstu mediju reportieri, kas par atšķirīgo akreditācijas kārtību sūdzējušies publiski, tāpat kā visi citi ir aicināti pieteikties uz viņus interesējošiem pasākumiem un tos apmeklēt.

Latvija prezidentūru ES Padomē pārņēma 1.janvārī.  Plānots, ka Latviju prezidentūras laikā kopumā apmeklēs vismaz 25 000 ārvalstu politiķu un amatpersonu, kā arī 700 žurnālistu.








Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!