Patlaban tiek atjaunots Priekules Brāļu kapu memoriālansamblis, apstiprina novada pašvaldībā, ziņo "Kurzemes Vārds".

Taču pašvaldībai zināms tikai tas, ka darbi notiek, norāda Priekules Novada domes izpilddirektors Andris Razma. "Caur pašvaldību nekas neiet," izpilddirektors saka – finansējums nāk no Krievijas vēstniecības.

Lielākos darbus Brāļu kapu ansamblī veic akciju sabiedrība "Liepājas metalurgs", apstiprina uzņēmuma izpilddirektors Leons Ptičkins. "Sakārtojam, ko vajag, to atjaunojam," viņš paskaidro. Vaicāts, kāpēc "Liepājas metalurgs" strādā šajā objektā, Ptičkins atjautā, kāpēc gan tas lai tā nebūtu. Tad paskaidro, ka šajā objektā ir daudz darbu, ko var paveikt tikai tāds uzņēmums kā "Liepājas metalurgs", piemēram, pie lējumiem. Esot plānots vizuāli uzlabot arī memoriāla centrālo figūru – mātes tēlu.

"Jo ātrāk, jo labāk," "Liepājas metalurga" izpilddirektors saka par darbu pabeigšanas laiku. Viesu aicināšana uz atjaunotā memoriāla atklāšanu neesot plānota.

Memoriāla atjaunošanā uz vienošanās pamata "Liepājas metalurgam" palīdz arī Grobiņas novada uzņēmums "A-land", apstiprina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Šervinskis.

Priekules Brāļu kapi ir lielākie Latvijā, vēsta www.priekulesnovads.lv. Tajos apbedīti vairāk nekā 23 tūkstoši padomju karavīru. Memoriālais ansamblis veidots pēc tēlnieces Pārslas Zaļkalnes, arhitekta Artūra Zoldnera un dendrologa Aivara Laša projekta. Kritušo karavīru vārdi iegravēti plāksnēs vispirms pēc dienesta pakāpes, tad pēc alfabēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!