Foto: Publicitātes foto

LTV viedspēle Ciemos rit jau sesto nedēļu, un skatītāji ir iemīļojuši raidījuma dalībniekus, dzīvojot līdzi cieminieku piedzīvojumiem un sajūsminoties par viņu enerģiju un azartu.

Skatoties, cik aktīvi darbojas spēles dalībnieki un cik saliedēti tie kļuvuši, ne vienam vien rodas jautājums, kāpēc tieši šāds komandu sastāvs, vai dalībnieki ir bijuši iepriekš pazīstami un cik sarežģīta bija komandu atlase spēles sākumā.

Vistuvāk iepriekš pazīstamas bija alūksnietes: viņu komandai vienīgajai ir radniecīgas saites, jo raidījumā piedalās vecmamma Dzidra Dzenīte (viedums), meita Sigita Jākobsone (briedums) un mazmeita Linda Gusta (jaunība).

Darbīgā un azartiskā mediķe Sigita stāsta, ka viņas galvenais mērķis, piedaloties šovā, bija vēlme iepazīt Latviju, ko godam izdevies īstenot, pārliecinoties, cik atsaucīgi un izpalīdzīgi cilvēki dzīvo novados.

LTV 1 redzētā viedspēles reklāma un aicinājums piedalīties atlasē tik ļoti uzrunājis Sigitu, ka viņa nolēmusi veidot savu komandu, ko pati dēvē par "trīs vienā": Sigita ir kafija jeb enerģija, viņas mamma, medmāsa Dzidra, - piens jeb dzīves garša, savukārt meita, vidusskolniece Linda, - cukuriņš jeb nenoslīpēts dimantiņš, ko lieliski papildina Alūksne kā gards un dzidrs ūdens.

Uzvara vietējā atlasē bija liels un patīkams pārsteigums, ko tagad papildina lepnums par to, ka viņas varēja pārējām četrām komandām parādīt savu skaisto pilsētu.

Savukārt baldonieši pirms raidījuma cits citu nav pazinuši, un pirmās spēles kārtas bija arī sava veida komandas saliedētības treniņi. Baldones novada domes priekšsēdētājas vietnieks Jānis Eglīts un pašvaldības darbinieks Arvīds Brauers piedalījās atlasē, ko organizēja Baldones novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste, bet aktīvā un radošā studente Lilija Kolosa pievienojās vēlāk, aizstājot iepriekš izvēlēto meiteni, kurai ģimenes apstākļu dēļ bija jāatsakās no dalības raidījumā.

Lilija apstiprina, ka uzaicinājumu saņēmusi tikai vienu dienu pirms filmēšanas. "Biju tikko pamodusies un īsti nesapratu, kam piekrītu, bet pārliecinoši teicu "Sarunāts!" un nenožēloju to," atceras azartiskā Lilija. Komandā iejutusies ātri un ir gandarīta par to, ka piekrita, jo raidījums bija lieliska pieredze, un viņa ikreiz mājās devusies ar pozitīvām emocijām.

Nosvērtais un darbīgais projektu vadītājs Oskars Zvejs no Vaiņodes atsaucies konkursa sludinājumam un izveidojis savu komandu, rūpīgi izvēloties tās dalībniekus. "Vidusskolnieci Janu zināja kā aktīvu un izdarīgu skolas padomes prezidenti," atceras Oskars. Domājot par to, kurš varētu pārstāvēt vecāko paaudzi, uzaicinājis zinošo un atsaucīgo skolotāju Edīti.

Rogovkas komandas izveide bija atraktīvās un aktīvās Latgales jauniešu organizācijas vadītājas Daigas Miščenko iniciatīva. Viņa uzaicinājusi piedalīties gan aizrautīgo vidējās paaudzes dalībnieci psiholoģi Ingu Brokāni, gan erudīto un muzikālo daiļdārznieci un ainavu arhitekti Veltu Druli. Tā kā Rogovka ir mazs ciems, kurā dzīvot aptuveni 330 iedzīvotāju, dāmas ir bijušas pazīstamas jau iepriekš.

Daiga stāsta: "Raidījuma vadītājs Kozmens patiesībā uzaicināja piedalīties manu paziņu, taču viņa netika un piedāvāja šo lielisko iespēju man."

Daiga vēlējusies komandu veidot pati, jo kopā jādarbojas un jāpaļaujas uz pārējiem. Ingu un Veltu zinājusi jau iepriekš, jo abas ciematā ir pamanāmas un viņu darbi zināmi. Abas dalībnieces piekritušas uzreiz un ar lielu interesi. Iespējams, tieši tāpēc Rogovkas komandas dāmas arvien ir smaidīgas, enerģiskas un saliedētas!

Interesanti, ka Sēlijas novads sākotnēji atlasē nav bijis pārstāvēts vispār, kamēr situāciju labot uzņēmies zinošais un darbīgais Alfons Žuks, kurš ikdienā darbojas kā Viesītes novada pašvaldības izpilddirektors. Saņēmis e-pastu ar uzaicinājumu piedalīties, Alfons sapratis, ka "tāda iespēja gadās tikai vienreiz dzīvē, un tā ir noteikti jāizmanto".

Enerģisko Viesītes Sporta skolas direktoru Jāni Osi kā uzticamu kolēģi pazinis jau sen, tādēļ uzaicinājis piedalīties. Arī par jaunākās paaudzes pārstāvi uzreiz bijis skaidrs, un dalība tika piedāvāta vidusskolniekam Kristapam Čibulim.

Visu piecu komandu dzinējspēks ir vēlme pierādīt sava ciema vai mazpilsētas varēšanu un viedumu, kā arī iepazīt Latviju un parādīt savu novadu citiem.

Jau pavisam drīz, sestajā raidījumā, kas notiks gleznainajā Latvijas dienvidu metropolē Aucē, spēli pametīs tā komanda, kurai būs veicies vismazāk.

Aktīvu dzīves pozīciju godinošā TV viedspēle Ciemos ir Latvijas Mobilā Telefona un VFS Films kopdarbs. Skatītāji piecu novadu komandu spēlei var sekot līdzi katru ceturtdienu LTV1 ēterā plkst. 19:15 ar atkārtojumu tās pašas nedēļas sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!