Uz izmeklēšanas laiku no pienākumiem atstādināts Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes satiksmes uzraudzības rotas vecākais inspektors Leonīds Tarabans, kurš tika pieķerts, kad degvielas uzpildes stacijā "Statoil" lēja degvielu savas personīgās automašīnas tvertnē, taču norēķinājās ar valsts piešķirtajiem un dienesta vajadzībām paredzētajiem līdzekļiem, ziņo "Kurzemes Vārds".

Pēc viņa iespējamās vainas izmeklēšanas lems par tālāko rīcību.

Tarabana pieķeršana izraisīja vēl nopietnākas sekas – amatu zaudēja Kurzemes reģiona policijas priekšnieks Arturs Vaiteiks, kurš pārcelts zemākā amatā Rīgā, Galvenajā policijas pārvaldē, norada laikraksts.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas raidījums "Nekā Personīga" publiskoja informāciju, ka ir sākta izmeklēšana par Liepājas policista rīcību, valsts naudu pirkto degvielu izmantojot privātām vajadzībām. Liepājas "Statoil" darbinieki ievērojuši, ka pilsētas ceļu policijas priekšnieks, kuram valsts piešķīrusi dienesta automašīnu un degvielas uzpildes karti, izmanto dienesta stāvokli un ar šo pašu karti norēķinās, uzpildot savu personīgo automašīnu, un vērsušies pie raidījuma ar šīm ziņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!