Pirmajā olimpiādes nedēļā bija tikai apnicīgs grieķu sausums, bet tad pār Latvijas izlasi pēkšņi nolija pavisam negaidīts sudraba medaļu lietutiņš. Bez tam izrādījās, ka ar šo medaļu ražu Latvija atstājusi aizmugurē ne tikai mūžīgi konkurējošos kaimiņus igauņus, bet pat varenos somus. Ziemeļnieki gan cieši apņēmās revanšēties nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs.

Taču vislabākos rezultātus uzrādīja Burtniekos dzimušais zirgs Rotors, kurš izcīnīja zelta medaļu iejādē. To apaļo spīdekli gan nez kapēc uzkāra kaklā viņa divkājainajai saimniecei no Vācijas. Pats zirgs jau sen bija mainījis gan vārdu, gan savu dzīves vietu, tāpēc reti kurš vairs viņu atcerējās. Bet izrādījās, ka atceras gan!

Dzīves vietu taisījās mainīt arī lielais futbola Starkovs, kuram piedāvāja brango Maskavas Spartaka komandu. No tādas mantas, nudien, nevarēja atteikties.

Toties no citas labas mantas jūras krastā atteicās prezidentes kundzes kungs Imants. Žēl. Jo tūlīt rindā pēc varen foršā zemesgabala sastājās vairāku valstu labāk algotie futbolisti, hokejisti, nafturbēji, un citi vienkārši cilvēki ar labu naudiņu kabatā. Visi gribēja no rīta pamosties un tūlīt skatīties uz jūru! Bet visiem zemes nepietika, un pārējos aizsūtīja skatīties uz joprojām neuzceltās hokeja halles pāļiem bijušajā hipodromā.

Kamēr vieni vēl turpināja aplūkot medaļas un citi tirgojās ap iznomājamiem zemes gabaliem, tikmēr Rīgā kreisā krasta skolnieki gatavojās iet klopēties ar labā krasta skolniekiem. Vieniem bija paredzēts pasākums lielajā laukumā pie uzvaras stabiem, otriem - alternatīvais koncerts Vecrīgā, Doma laukumā. Ceļā, kas veda no viena pasākuma vietas uz otru, kopš paša rīta dežūrēja policistu godasardze. Kaujas gatavībā atradās arī ūdensmetējs, ugunsvēmējs, ugunsdzēsējs un ūdenslīdējs.

Ar nepacietību tauta gaidīja solītās 1. septembra vakara izpriecas. Diemžēl pievīlās. Mītiņi un koncerti gan notika, bet solītā klope - ne. Tikai kādi tur štābisti ar ķēdēm pie MK durvīm pieķēdējās, bet no Brīvības pieminekļa atnāca kāds važu rāvējs un sarāva ķēdes kā niekus.

Jā, un vēl Gaujas nacionālā parka priekšniecības skapjos iemitinājās susuri, susliki un skunksi. Tos pirmos radījumus nolēma izlaist laukā, bet trešo uzdāvināja Rīgas policistiem cīņai pret karstasinīgiem demonstrantiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!