Rīgā ieradās pats galvenais Santa Klauss no Lapzemes. No ziemeļbriežu vilktajām ragavām pusceļā izkritis, diezgan noplucis, galvu sasitis, un savu īsto vārdu pazaudējis, jo zinātāji mēļoja, ka patiesībā viņš esot Joulupukki.

Tūlīt pēc tam Latvijā no zemes austrumu pusē ieradās Salavecis, viņš arī par Ģedu Morozu saukāts, kurš arī ņēmās apgalvot, ka ir tas visīstākais un vispareizākais. Drēbes šim noteikti bija stilīgākas, taču mazmeitiņu Sņeguročku pirmsceļa žvingulī bija aizmirsis paņemt līdzi. Bet nekas, paciemojās Rīgā, Maskavijas namā, un tad vēl paspēja aizbraukt uz Daugavpili pasērst.

Berni skatījās apkārt un arī uz rietumiem - vai no turienes neatbrauks arī franču mēlē runājošais Pjērs Noels. Bet mesjē Noelam savā zemē bija svarīgākas darīšanas kārtojamas - ziniet, emigrantu sadedzināto mašīnu vietā vajadzēja vietējo senčiem svaigus Citroen, Renault un Pegaut piegādāt.

No ASV Santa Klauss vispār neatbrauca, jo Ņujorkā metro darbinieki streikoja, un ceļā uz lidostu viņš iesprūda tik milzīgā satiksmes korķī, ka nekur uz priekšu viņš vairs netika. Nācās palikt turpat, un pārbaudīt, vai atkal uz Ziemassvētkiem kāds huligāns Kevins nav viens pats mājās palicis.

Skumīgs pa Rīgu kopā ar Salatēti staigāja Aksenoks, censdamies uzstutēt taisnāk šķībās egles, bet nekas labs nesanāca. Aiz smiekliem pieci kovārņi dabūja sirdstrieku un beigti nogāzās ar kājām gaisā pašā Rīgas centrā. Atnāca veterinārais Veldre, sabāza kovārņus maisā, un aizsūtīja uz laboratoriju putnu gripas vīrusus meklēt.

Igauņu celtnieki projektēja dzīvokļus bez logiem, un darbaspēka trūkuma dēļ ieveda celtniekus no Somijas. Pēc tam visi kopīgi sadzēra, un nolēma no katra krasta savu jūras robežu pabīdīt vairākas jūdzes tālāk - lai Krievijas gāzesvada būvētājiem nāktos grūti dabūjamas atļaujas prasīt. Pēc tam sadzēra vēlreiz, un nolēma no Igaunijas uz Somiju uzbūvēt tiltu.

Zooodārzs nolēma ķīniešiem Ziemassvētkos uzdāvināt pelēkos roņus. Socdemi sev uzdāvināja jaunu ģenseku. Demakova atpirka un uzdāvināja Latvijai leģionāru arhīvus. Rīgas Brīvosta nolēma sev uzdāvināt Baltijas Kristīni. Eiropas Savienība uzdāvināja Latvija labu budžetu. Un bija miers virs zemes, un cilvēkiem labs prāts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!