Bauskas rajona Policijas pārvaldes darbinieki teju 20 stundu ilgu operācijā aizturēja aizdomās par nelegāla alkohola iegādi, izgatavošanu un realizāciju lielos apmēros divus 1971. gadā dzimušus vīriešus.
Bauskas rajona Policijas pārvaldes darbinieki teju 20 stundu ilgā operācijā.aizturēja aizdomās par nelegāla alkohola iegādi, izgatavošanu un realizāciju lielos apmēros divus 1971. gadā dzimušus vīriešus.

Bauskas rajona Policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Sergejs Pašukovs stāsta, ka abu vīriešu darbībai sekots līdzi apmēram gadu. 2. marta vakarā ap plkst. 20 policisti ieradušies kādā dzīvoklī Pasta ielā 6. Tur viņi iekļuvuši bez grūtībām. Savukārt Kalēju ielā 1a saimnieks kārtības sargus dzīvoklī nav ielaidis. Policistiem metāla durvis atvērt nav izdevies, aicinājumiem atvērt tās labprātīgi vīrietis nav pakļāvies. 3. marta rītā policistiem talkā nāca ugunsdzēsēji, kas durvis atdarīja. Saimnieks pa to laiku dzīvoklī bija piedzēries. Policisti pārmeklēja arī vienam no vīriešiem piederošu lauku māju Rundāles pagastā. Kopumā policisti abos dzīvokļos un mājā izņēma 109 litrus spirta, 129 litrus alkohola, kas jau bija sapildīts pudelēs, 1613 paciņu tabakas izstrādājumu, 300 tukšu pudeļu, etiķetes. Policijas rīcībā nonākušas cigaretes "Prima", "LM", degvīns "Moskovskaja", "Persiku", "Kafijas". Izņemtas arī automašīnas "Mazda" un "VW Passat". Policija noskaidrojusi, ka no šīs ražotnes alkohols nogādāts vairākās citās nelegālās dziras realizācijas vietās Bauskas rajonā, arī dažos lauku veikalos. "Pēc 2006. gada decembrī Bauskā, Upes ielā, atklātās nelegālās alkohola ražotnes šī ir otra tik liela apjoma degvīna darītava. Jāteic, ka kriminālpolicija vairāk strādā, lai likvidētu šādus liela apjoma nelegālos rūpalus. Tie vientuļie darboņi, kas pārdod pāris pudeļu dienā, ir vietējo inspektoru, kārtības policijas ziņā," skaidro S. Pašukovs. Viņš arī piebilst, ka šī nebūt nav pēdējā lielāka apjoma nelegālā alkohola ražotne rajonā. Policijas redzeslokā ir vēl citi likumpārkāpēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!