2000. gadā Bauskā ekspluatācijā nodoto tiltu pār Mēmeli par pašvaldības finansējumu grasās labot nākamgad vasarā, vēsta "Bauskas Dzīve".

Pilsētas domes izpilddirektors Jānis Mičulis skaidrojis, ka tilta garantijas laiks bijis divi gadi, savukārt negludumi uz ceļa izveidojušies trešajā, ceturtajā darbības gadā. Turklāt tilts ir pašvaldības īpašums. Dome tolaik vērsās pie VAS "Latvijas Valsts Ceļi", taču tā kā ekspertīze nebija paveikta, tad izciļņu veidošanās progresēja.

Tomēr speciālisti ir atzinuši, ka defekti radušies, izmantojot tolaik jaunu seguma klāšanas metodi. Šī metode gan vairs netiek izmantota. Speciālisti domei norādījuši, ka pilnīgai tilta salabošanai nepieciešami 50 000 latu, kamēr šogad budžetā šim mērķim ieplānotie 6000 ir ne tikai nepietiekami, bet arī bīstami. Veicot primitīvu remontu var tikt bojāta tilta konstrukciju hidroizolācija un tas tikai vēl vairāk var bojāt tilta konstrukcijas bojāšanos.

Nākamā gada budžetā minētie 50 000 lati pašvaldības budžetā būs, tādēļ martā izsludinās konkursu par būvdarbu veikšanu, savukārt vasaras sākumā - sāks remontu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!