Bauskas rajona Policijas pārvaldi (RPP) no sestdienas, 1. novembra, vada RPP Kriminālpolicijas priekšnieks Sergejs Pašukovs. Viņš pašlaik ir RPP priekšnieka pienākumu izpildītājs. Līdzšinējais RPP priekšnieks Jurijs Kovaļonoks devies pensijā.
"Bauskas Dzīvei" Pašukovs pastāstīja, ka iekšlietu sistēmā strādā kopš 1982. gada, kad atgriezās no obligātā militārā dienesta. Bauskas RPP Kriminālpolicijas priekšnieka amatā ir kopš 2000. gada. Kāds būs viņa lēmums, ja tiks piedāvāts pildīt pārvaldes priekšnieka amatu, Pašukovs nevēlējās komentēt.


Valsts Policijas (VP) priekšnieks Aldis Lieljuksis "Bauskas Dzīvei" apliecināja, ka Kovaļonoks atvaļināts no dienesta saistībā ar noteiktā vecuma sasniegšanu. Cita iemesla priekšnieka atvaļināšanai neesot. Jaunais Bauskas RPP priekšnieks būs zināms līdz nākamajam gadam.


Bauskā šobrīd nav arī Kārtības policijas biroja priekšnieka. Gandrīz gadu no pienākumu pildīšanas atstādināts Uģis Spalis. VP iekšējās drošības birojā paskaidroja, ka oficiāli gan Bauskas RPP Kārtības policijas biroja priekšnieka vakance šobrīd ir aizņemta un ir cilvēks, kurš pilda šos pienākumus. Lai gan iepriekšējais priekšnieks jau sen kā ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, taču saistībā ar viņa likumpārkāpumiem vēl nav notikusi tiesa, nav lēmuma par viņam piemēroto sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!