Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzejā, 10. maijā, 11:00 norisināsies pajūgu braukšanas sacensības, portālu “Delfi” informē muzeja pārstavji.
Sacensībās piedalīsies ne tikai pašmāju braucēji, bet arī sportisti no mūsu kaimiņvalstīm - zirgu un poniju vienjūgu ekipāžas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Sacensību dalībniekus vērtēs tiesnesis Tadeušs Kodzs no Polijas – pieredzējis pajūgu braucējs, treneris un sacensību rīkotājs.

Sportisti mērosies spēkiem trīs posmos. Pirmajā posmā - manēžas braukšanā tiks vērtēta zirga paklausība, gaitu kvalitāte un ekipāžas vizuālais koptēls. Otrais posms, neapšaubāmi, ir visinteresantākais – distance ar šķēršļiem, kas no braucēja un zirga prasa lielu izturību, drosmi un veiklību. Maratona šķēršļi tiks izveidoti no dažādām, zirgiem dažkārt pat nepazīstamām lietām, kas sacensības padara sevišķi interesantas – maksimāli iespējamā ātrumā braucēju ekipāžas trauksies starp suņubūdām, būs jāšķērso tilts, kā arī jāizbrauc vārti un citi šķēršļi. Arī trešais posms - konusu šķēršļu braukšana nav no vieglajiem, jo ekipāžai noteiktā laikā jāveic maršruts, kas sastāv no konusu šķēršļiem ar bumbiņām to virsotnē, ko nedrīkst nogāzt. Braucējiem jābūt precīziem un ātriem. Uzvarēs tā ekipāža, kas trīs posmu kopsummā iegūs vismazāko soda punktu skaitu.

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorijā 10.maijā notiks arī dažādi Mātes dienai veltīti pasākumi un aktivitātes visai ģimenei, darbosies kafejnīcas svaigā gaisā un katram pašam būs iepēja izbaudīt braukšanu ar zirga vai ponija pajūgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!