Ceraukstes pagasta iedzīvotāji vērsušies pagasta padomē, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar sūdzībām par pagasta izpilddirektora Jāzepa Lasovska pārkāpumiem, ziņo "Bauskas Dzīve".
Pagasta padomei nodots iedzīvotāju parakstīts iesniegums. Iesniedzējs Māris Geriņš informē, ka vēstuli parakstījuši 160 pagasta cilvēki. Vēstules kopija nosūtīta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).


Vēstulē uz piecām lapām plaši izklāstīti dažādi pārkāpumi, ko it kā veicis izpilddirektors Jāzeps Lasovskis. Pārmetumi vēstulē izteikti arī par citu pašvaldībā strādājošo darbu. Vēstules noslēgumā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs aicināts atstādināt no amata pagasta padomes priekšsēdētāju Jāni Feldmani, virkni citu darbinieku. KNAB savukārt aicināts veikt amatpersonu finansiālās darbības pārbaudi.

Ceraukstes pagasta padomes priekšsēdētājs Feldmanis «Bauskas Dzīvei» apstiprinājis, ka 16. februārī ir saņēmis iedzīvotāju parakstīto vēstuli. 17. februārī paredzētajā pagasta padomes sēdē šo iesniegumu, iespējams, neizskatīs, jo vēstule ir ļoti gara, ar tās saturu jāiepazīstas visiem deputātiem, tajā minētie fakti ir jāpārbauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!