Sastāvdaļas:
- 330 g cukīni, plānās šķēlēs
- 2 ēd.k. olīveļļas, ne extra virgin
- 100 g ķimeņu siera, sarīvēts
- 125 ml piena
- 135 g skāba krējuma
- 1 vidēja ķiploka daiva, saspiesta ar ķiplokspiedi
- 1 cm zaļā čili, smalki sakapāts
- 1 vidēja ola
- jūras sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 3 timiāna zariņi, lapiņas
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
- Pannā, kuru ar visu rokturi vari likt krāsnī, lej eļļu un to sakarsē. Liec klāt cukīni šķēles un uz lielas liesmas cep apmēram 7-10 minūtes, līdz cukīni skaisti apcepušies. Tie ik pa laikam jāmaisa.
- Kamēr cepas cukīni, bļodā sajauc pienu, krējumu, olu, ķiploka daivu, zaļo čili, sāli un piparus.
- Kad cukīni liekas gatavi - tiem jābūt mīkstiem un viegli brūnganiem - noņem tos no liesmas, pārkaisi ar pusi siera, pārlej ar piena maisījumu, pārber ar atlikušo sieru un timiāna lapiņām.
- Liec krāsnī cepties apakšējā nodalījumā 20-30 minūtes. Masa būs stingra, bet ne pārāk zeltaina*. Pasniedz ar salātiem un grauzdētām maizītēm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit