Ap jūnija beigām, kad mēs tradīciju vārdā visvairāk patērējam ķimeņu sieru, ir ienākušies jau arī jaunie cukīni. Lai ķimeņu siers nebūtu jāēd viens pats vai jāmet ārā, pagatavo šo vieglo cukīni sacepumu. Tas būs lielisks gan brīvdienu brokastīs terasē, gan pusdienās kopā ar salātiem un glāzi vīna.

Sastāvdaļas:

  • 330 g cukīni, plānās šķēlēs
  • 2 ēd.k. olīveļļas, ne extra virgin
  • 100 g ķimeņu siera, sarīvēts
  • 125 ml piena
  • 135 g skāba krējuma
  • 1 vidēja ķiploka daiva, saspiesta ar ķiplokspiedi
  • 1 cm zaļā čili, smalki sakapāts
  • 1 vidēja ola
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 3 timiāna zariņi, lapiņas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Pannā, kuru ar visu rokturi vari likt krāsnī, lej eļļu un to sakarsē. Liec klāt cukīni šķēles un uz lielas liesmas cep apmēram 7-10 minūtes, līdz cukīni skaisti apcepušies. Tie ik pa laikam jāmaisa.
  3. Kamēr cepas cukīni, bļodā sajauc pienu, krējumu, olu, ķiploka daivu, zaļo čili, sāli un piparus.
  4. Kad cukīni liekas gatavi - tiem jābūt mīkstiem un viegli brūnganiem - noņem tos no liesmas, pārkaisi ar pusi siera, pārlej ar piena maisījumu, pārber ar atlikušo sieru un timiāna lapiņām.
  5. Liec krāsnī cepties apakšējā nodalījumā 20-30 minūtes. Masa būs stingra, bet ne pārāk zeltaina*. Pasniedz ar salātiem un grauzdētām maizītēm.
Papildinājumi:

Kad sacepumu sagriezīsi, tas liksies viegli ūdeņains, jo cepoties no cukīni izdalās ūdens. Neuztraucies, tā tam jābūt. Ja celsi sacepumu no pannas ārā ar rīku, kam apakšā ir caurumi, tad šis šķidrums notecēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!