Foto: F64
Jelgavas vietējā laikrakstā "Zemgales ziņas" 19. aprīļa publikācijā "Atkritumu bizness Jelgavā – zelta ādere pāris rokās" ir minēti šokējoši fakti par to, ka esošie Jelgavas domes deputāti un savu partiju reģionālie līderi Aigars Rublis ("Vienotība") un Jurijs Strods (Nacionālā apvienība) gadiem ir balsojuši par lēmumiem, kas saistīti ar atkritumu savākšanu, glabāšanu un apstrādi Jelgavā. Man radušās aizdomas, ka šie iespējams nelikumīgie lēmumi ir bijuši J. Stroda un A. Rubļa personiskajās interesēs!

It kā nepietiktu ar to, ka Jelgavas iedzīvotāji jau ilgstoši ir spiesti maksāt par atkritumu izvešanu trīs reizes lielākas summas nekā bagātā Pierīga, no publikācijā minētās informācijas noprotams, daži Jelgavas domes deputāti, kopā ar uzņēmuma "Kulk" valdes locekli un kādu uzņēmēju, ir īpašnieki vai pastarpināti varētu gūt labumu no biogāzes ražotnes SIA "Brakšu enerģija"!

Pēc rakstā minētās informācijas, uzņēmumā 22, 5 procenti pieder J. Strodam, kurš ir arī bankas "Citadele" Jelgavas filiāles vadītājs, un tikpat daudz arī Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieka Aigara Rubļa sievai Sanitai Rublei, kura, saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, no sekretāres amata vietējās varas bagātīgi finansētajā Jelgavas Ledus sporta skolā, pēkšņi kļuvusi par investori un speciālisti biogāzes ražošanā no atkritumiem!

Ņemot vērā, ka šie cilvēki Jelgavas domē nesēž pirmo sasaukumu, tas rada aizdomas, ka viņi iespējams jau gadiem ir pieņēmuši lēmumus, kas ir izdevīgi nevis jelgavniekiem, bet pašu maciņam.

Tādēļ ceru, ka Korupcijas apkarošanas un novēršanas birojs (KNAB) šo lietu izvērtēs līdz vēlēšanām, lai nepieļautu iespējams krimināli sodāmu cilvēku piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās. Līdzšinējā pieredze gan rāda, ka ar Jelgavas amatpersonām saistīto lietu izmeklēšana ievelkas vairāku gadu garumā, piemēram, vēl līdz šim birojs nav sniedzis atzinumu par pašvaldības SIA "Jelgavas Autobusu parks" komercdirektores Viktorijas Ļubļinskas atbildību, faktiski esot amatpersonas statusā, bet nesniedzot deklarācijas Valsts ieņēmumu dienestam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!