Sastāvs:

Mīklai:
  • 175 g sviesta vai margarīna
  • 150 g cukura
  • 2 ēd.kar. vaniļas cukura (var arī bez tā)
  • 1 šķipsna sāls
  • 3 olu dzeltenumi
  • 250 g miltu
  • 2 1/2 tējk.cepamā pulvera
  • 5-6 ēd.kar. piena
  • Glazūrai:
  • 3 olu baltumi
  • 200 g cukura
  • 100 g smalcinātu mandeļu vai valriekstu
  • 1/2 kg rabarberu
  • Pagatavošana:

    1. Sakuļ mīkstu (bet ne kausētu) sviestu vai margarīnu ar cukuru, vaniļas cukuru, sāli un olu dzeltenumiem, līdz cukurs izkusis. Piejauc miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un pienu.

    2. Četrkantainu cepamo formu (aptuveni 25x30 cm) iesmērē ar sviestu, un mīklu ielej formā.

    3. Saputo olu baltumus un turpina putot, pamazām pievienojot cukuru, un puto, līdz cukurs izkusis. Tad sagriež rabarberus šķēlītēs un iejauc tos olu baltumā un cukura masā kopā ar riekstiem.

    4. Olu baltumu un cukura masu ar rabarberiem tad smērē virsū mīklai, kas cepešpannā un 200°C cep 40 minūtes cepeškrāsns vidū.

    5. Pirms griešanas šķēlēs atļauj kūkai atdzist.

    6. Ja gribi uzglabāt līdz nākošajai dienai, nepārklāj kūku ne ar ko, jo tad virsējā kārtiņa zaudēs kraukšķīgumu.

    Labu veiksmi!

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!