Klasiskās arābu aromātvielas - kafija un kardamons - sevišķi labi sader kopā ar datelēm. Lai gan šī deserta pagatavošana aizņem tikai dažas minūtes, labākai garšai to ieteicams pagatavot vismaz dienu pirms ēšanas, lai kafija iesūktos datelēs.
Sastāvs četrām porcijām:

  • 400 g dateļu
  • 500 ml stipras melnas kafijas (espreso stiprumā)
  • 1 tējkarote pūdercukura
  • 20 zaļas kardamona pākstiņas, viegli saberztas
  • 1 kanēļa standziņa, pārlauzta uz pusēm
  • 200-250 g pilnpiena jogurta
  • Pagatavošana:

    Uzmanīgi izņem kauliņus no datelēm, lai tās nezaudētu formu, un ievieto tās bļodā.

    Uzkarsē espreso stipruma kafiju ar cukuru un kardamonu un noņem no uguns, tieši pirms tas sācis vārīties, un tad pārlej to uz datelēm. Pievieno kanēli un atstāj ievilkties ledusskapī pa nakti vai līdz pat divām dienām. Pasniedz atdzesētu ar jogurtu.

    Recepte no grāmatas “Casa Moro”, Samanta un Semjuels Klārki, 2004.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!